Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο Μίκης Θεοδωράκης "ένωσε" Τσίπρα- Παπαρήγα

Οι "Goin’ Through" τους έφεραν αντιμέτωπους αλλά ο Μίκης Θεοδωράκης τους έφερε κοντά. Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα και την Αλέκα Παπαρήγα οι οποίοι συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης  στα καμαρίνια του Ηρωδείου με "μεσολαβητή" τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη.

Λίγες μόνο ώρες αφού η εφημερίδα του Συνασπισμού "Αυγή", με αφορμή την συμμετοχή του χιπ - χοπ συγκροτήματος Goin' Through είχε κατηγορήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα για... ξεπεσμό, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνε με το Πρώτο Θέμα, η κα. Παπαρήγα, ο κος Τσίπρας και ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκαν στο Ηρώδειο για τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Θάνου Μικρούτσικου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας δεν άφησαν να ανάψει η... σπίθα της διαμάχης ακόμη και για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις τέχνες. Ίσως επειδή ανάμεσά τους βρέθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης η παρουσία του οποίου προφανώς λειτούργησε πυροσβεστικά. 

Διότι μπορεί πολλά να χωρίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την γ.γ. του ΚΚΕ αλλά πάντα τους ενώνει ο σεβασμός στο πρόσωπο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη που το βράδυ της Τετάρτης είχε την τιμητική του στο Ηρώδειο.

Αφορμή για την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αλέκα Παπαρήγα ήταν η χθεσινοβραδινή συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου όπου κάτω από την σκιά της Ακρόπολης παρουσίασε την "Κατάσταση Πολιορκίας" του Μίκη Θεοδωράκη.

Οι δύο πολιτικοί στο πλαίσιο της εκδήλωσης συναντήθηκαν με τον Μίκη Θεοδωράκη και παρά το ψυχρό κλίμα που επικρατεί στις πολιτικές τους σχέσεις, φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί στο πλευρό του μεγάλου συνθέτη.

Οι δύο ηγέτες της αριστεράς μαζί με χιλιάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την συναυλία όπου παρουσιάστηκαν έργα του Θάνου Μικρούτσικου από την Μαρία Φαραντούρη και τον Κώστα Θωμαϊδη. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η "Κατάσταση Πολιορκίας".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...