Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Στο σφυρί το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη

Σε επιπλέον περικοπές των κυβερνητικών προνομίων προχωρά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνοντας εντολή να παραμείνει μόνο ένα VIP αεροσκάφος , από συνολικά τρία, στην διάθεση της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης: «κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποφασίστηκε η μεταβολή του ισχύοντος καθεστώτος σε ότι αφορά στα 3 VIP αεροσκάφη που διατίθενται στην κυβέρνηση προς χρήση. Ειδικότερα,

1)Το πολεμικό αεροσκάφος Embraer 30 θέσεων θα παραχωρηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκπαίδευση των πιλότων των – ιδίου τύπου – ιπτάμενων ραντάρ, όσο και για την αεροκομιδή ασθενών, μοσχευμάτων κλπ, έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση των στρατιωτικών μεταγωγικών και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

2)Το αεροσκάφος Embraer 13 θέσεων θα πωληθεί και το προϊόν της πώλησης θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη άλλων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

3)Το αεροσκάφος Gulfstream θα παραμείνει στην διάθεση της κυβέρνησης, αλλα θα παραχωρείται και αυτό – κατόπιν σχετικής αίτησης – στην Πολεμική Αεροπορία με σκοπό και πάλι την αποφυγή καταπόνησης των στρατιωτικών μεταγωγικών και τη μείωση του σχετικού κόστους».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...