Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η ομογένεια διώχνει τη Χρυσή Αυγή από την Αυστραλία

«Παράρτημα στη Μελβούρνη» επιχειρεί να δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian, με τίτλο «Neo-Nazis open local branch: Fringe group in Melbourne’s Greek community», αλλά η κοινωνία της Αυστραλίας αντιδρά. «Όχι στους νεοναζί» γράφει στον τίτλο άρθρο της εφημερίδας της ομογένειας Νέος Κόσμος.

«Η προσπάθεια προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής και της εβραϊκής κοινότητας στην Αυστραλία», αλλά και του Συμβουλίου Αυστραλο-ισραηλινών και Εβραϊκών Υποθέσεων το οποίο έχει τονίσει ότι «οι θέσεις της ακροδεξιάς δεν είναι ανεκτές», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος», το εν λόγω παράρτημα έφτιαξε και σελίδα στο Facebook  αλλά μετά την δημοσίευση του σχετικού άρθρου από την εφημερίδα The Australian η σελίδα του δεν είναι πλέον προσβάσιμη.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», Κώστας Νικολόπουλος, τόνισε ότι «πρόκειται για μια μικρή ομάδα ατόμων του περιθωρίου που προσπαθούν να “ναρκώσουν” την κοινότητα», ενώ ο Υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτώριας Νίκος Κότσιρας τόνισε ότι «πρόκειται για παραπληροφορημένους και αδαείς ανθρώπους. Η αυστραλιανή κοινωνία δεν έχει καμία ανοχή στη μισαλλοδοξία και οι Έλληνες της Βικτώριας θεωρούν αποτρόπαιες τις απόψεις της Χρυσής Αυγής».

 «Επιχειρούν να φτιάξουν ένα πυρήνα εκτός Ελλάδας στην Μελβούρνη. Είναι αποκρουστικό», δήλωσε ο Jeremy Jones, επικεφαλής του Συμβουλίου Αυστραλο-ισραηλινών και Εβραϊκών Υποθέσεων.

Σε παλαιότερο θέμα της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», με τίτλο «Όχι στους νεοναζί», ο Υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτώριας Νίκος Κότσιρας κατήγγειλε «την πολιτική του ρατσισμού της Χρυσής Αυγής και την άρνηση του ολοκαυτώματος»«Στην πολυπολιτισμική Βικτώρια δεν υπάρχει καμία θέση για τις απόψεις της Χρυσής Αυγής», σημείωσε και πρόσθεσε πως «αυτές οι απόψεις δεν είναι μόνο μεγάλη προσβολή για τους κατοίκους της Βικτώριας, αλλά και για όλους τους Έλληνες που πολέμησαν εναντίον των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο».

«Οι Έλληνες υπήρξαν πρωτοπόροι στην πολυπολιτισμικότητα και αυτό δεν πρέπει να υπονομευτεί από αυτούς που θέλουν να διαδώσουν τις  αισχρές ιδέες τους στην Αυστραλία», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Βικτώριας John Pandazopoulos. «Τα αποκαλούμενα κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή, που ασπάζονται τις νεοναζιστικές ιδέες δεν έχουν ρόλο στη διασπορά», πρόσθεσε.
tvxs.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...