Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ο Μπεγλίτης «τα άκουσε» από πολίτες της Κορίνθου για το μεταναστευτικό [βίντεο]

Ένταση επικράτησε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Κόρινθο για το θέμα της λειτουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στο Στρατόπεδο της περιοχής.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, η παρουσία του οποίου δυναμίτισε το ήδη «θερμό» κλίμα.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας ο οποίος ήταν και ο συντονιστής του «Τάγματος Εφόδου» του κόμματός του, που συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, ήταν παρών και εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον κ. Μπεγλίτη.

«Είναι ο κύριος που υπέγραψε το Μνημόνιο και βοήθησε τα μέγιστα για να έρθει η Κορινθία σε αυτήν την κατάσταση» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, τόνισε πως το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Κορινθία αλλά ολόκληρη την χώρα και συνδέεται άμεσα με την συνοχή της κυβέρνησης συνεργασίας.

«Πες μας για την Κόρινθο» είπαν ορισμένοι από τους πολίτες που τον διέκοψαν εκνευρισμένοι και του είπαν χαρακτηριστικά πως είναι «εκτός θέματος», ενώ κάποιοι άλλοι τον αποκάλεσαν και «άσχετο».

Πάντως ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε την αντίθεσή του στα στρατόπεδα αυτά, τονίζοντας όμως παράλληλα πως είναι αναγκαία να γίνουν τα κέντρα προσωρινής κράτησης.

Καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησε ένταση. Πολύ δύσκολος ήταν όχι μόνο ο διάλογος αλλά και η κατάθεση απόψεων από τους παρευρισκομένους, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν χωρίς να έχουν πάρει την άδεια από τον δήμαρχο, Αλέξανδρο Πνευματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...