Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μεθόδους βελτίωσης της εικόνας της Ελλάδας στην Ολλανδία, συζήτησαν Στουρνάρας και Ολλανδός υπουργός

Μέθοδοι για να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα που υπάρχει στην κοινή γνώμη της Ολλανδίας για την Ελλάδα και ειδικότερα σε σχέση με το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει μια νέα χρηματοδότηση προς τη χώρα μας, συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας, Μπεν Κνάπεν.

Όπως ανέφεραν ανώτερα στελέχη του υπουργείου, η ολλανδική πλευρά προέτρεψε την ελληνική πλευρά να αποφεύγει σε επικοινωνιακό επίπεδο τη λέξη επιμήκυνση, καθώς αποτελεί «κόκκινο πανί» για την πλειονότητα των πολιτών στη Βόρεια Ευρώπη. Οι Ολλανδοί πρότειναν να χρησιμοποιείται ο όρος frontloading, ο οποίος θα μπορούσε να περιγραφεί ως «εμπροσθοβαρής εκταμίευση των δόσεων, προκειμένου να διευκολυνθεί το πέρασμα στην ανάπτυξη».

Μάλιστα, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η ολλανδική πρόταση συζητήθηκε μεν κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν από την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...