Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Άγνωστοι έκαναν άνω-κάτω το γραφείο του Νίκου Νικολόπουλου

Διάρρηξη σημειώθηκε στο γραφείο του βουλευτή Αχαΐας και τέως υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Νικολόπουλου.

Ο δράστης ή οι δράστες εισήλθαν στον χώρο του γραφείου του κ. Νικολόπουλου παραβιάζοντας την πόρτα και αφού αναστάτωσαν τον χώρο, ψάχνοντας παντού, αποχώρησαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 4.30 και 6.30 το απόγευμα, καθώς ο κ. Νικολόπουλος βρισκόταν στο γραφείο του μέχρι αργά το μεσημέρι. Κατά την επιστροφή του το απόγευμα, ο χώρος ήταν παραβιασμένος και τα προσωπικά του αντικείμενα ήταν διασκορπισμένα στο πάτωμα.

Από τον πρώτο έλεγχο φαίνεται να μην λείπει κάτι από το γραφείο, ενώ οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών που επελήφθησαν του συμβάντος εικάζουν ότι οι δράστες μπορεί να εισήλθαν στο γραφείο, είτε για να βρουν κάποια έγγραφα, είτε για να τοποθετήσουν «κοριούς», είτε για να στείλουν μηνύματα εκφοβισμού . Γι' αυτό και εξετάζεται εξονυχιστικά ο χώρος του γραφείου του βουλευτή.

Να σημειωθεί πως παρόμοιες πράξεις είχαν συμβεί και παλαιότερα, όταν ο κ. Νικολόπουλος ήταν Γραμματέας Τεκμηρίωσης και Σκανδάλων της ΝΔ και μάλιστα, τότε είχε επιληφθεί προσωπικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε πάντως: «Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι αντιμέτωπος με ένα παρόμοιο περιστατικό. Καθώς, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να μην έχει αφαιρεθεί κάτι από τον χώρο, διατηρώ και εγώ ερωτηματικά για το κίνητρο των δραστών και δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω αν πρόκειται για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου που ενδεχομένως πίστευαν ότι μπορούν να βρουν χρήματα ή κάποιο άλλο πολύτιμο αντικείμενο ή για άτομα, που ενδεχομένως πίστευαν ότι μπορούσαν να βρουν κάτι άλλο, όπως έγγραφα, κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχω τίποτα να κρύψω και τίποτα να φοβηθώ, οπότε σε αυτή την δεύτερη περίπτωση, οι δράστες μάλλον έφυγαν απογοητευμένοι. Ελπίζω και εύχομαι, η υπόθεση να διαλευκανθεί, ωστόσο αυτή τη στιγμή θέλω να επαναλάβω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται διάρρηξη στον χώρο των γραφείων μου, ενώ αρκετές φορές έχουν γίνει και ανεπιτυχείς απόπειρες διάρρηξης. Επίσης, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και συνεργάτες μου, έχουμε γίνει δέκτες πολλών απειλών κατά διαστήματα, από άγνωστα πρόσωπα. Μάλιστα, για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί κατά καιρούς, τόσο οι αστυνομικές αρχές, όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Πάντως αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτός είναι ο τρόπος για να καμφθεί η αποφασιστικότητα και ο αγώνας μας, έχουν κάνει λάθος. Το αντίθετο, μας πεισμώνουν και μας δυναμώνουν.

Τέλος ευχαριστώ τους αξιωματικούς και τους άνδρες της Σήμανσης Ασφαλείας Πατρών και της Αμέσου Δράσης καθώς και τον Διοικητή Ασφαλείας, που αμέσως επελήφθη της υπόθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...