Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Κεφαλογιάννης vs Κακλαμάνη

Μετά το Δεκαπενταύγουστο θα κορυφωθούν οι διεργασίες για την εκλογή νέου γραμματέα στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θα είναι ουσιαστικά ο κύριος αντίπαλος του Νικήτα Κακλαμάνη για τη θέση του γραμματέα στη ΝΔ. Ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος επέλεξε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην ιδιαίτερή του πατρίδα.

Σε δηλώσεις του  είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια ενωτική υποψηφιότητα. Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Το προηγούμενο διάστημα με πλησίασαν αρκετοί βουλευτές της ΝΔ και μου ζήτησαν να θέσω υποψηφιότητα. Μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν πήρα την απόφαση αυτή προκειμένου να βοηθήσω στην ενότητα της παράταξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα στο κομματικό επιτελείο επικρατούσε προβληματισμός για το ποιο στέλεχος θα ήταν απέναντι στον Νικήτα Κακλαμάνη με τον οποίο δε διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, καθώς η υποψηφιότητα του Φίλιππα Ταυρή φέρεται να μην «τραβούσε».

Έτσι, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα βρισκόντουσαν σε επαφή με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη τον οποίο και τελικά έπεισαν να θέσει υποψηφιότητα. Άλλωστε ο πρώην υπουργός έχει μακρά κοινοβουλευτική θητεία κι έχει πολύ καλές σχέσεις με τη βάση του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά, ο Νικήτας Κακλαμάνης γνωρίζει πολύ καλά το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης από τον οποίο προέρχονται και πολλά μέλη της πολιτικής γραμματείας. Τόσο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, όσο και ο Νικήτας Κακλαμάνη δεν θεωρούνται από τους «μνημονιακούς» βουλευτές. Ο μεν πρώτος είχε διαγραφεί καθώς δεν είχε ψηφίσει την δανειακή σύμβαση, ενώ ο δεύτερος σε συνεντεύξεις του έχει αφήσει αιχμές για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά και εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα.

Η εκλογή του νέου γραμματέα της Ν.Δ. θα γίνει στις 30 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...