Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ολάντ - Στουρνάρας: Τους συνδέει ένα σπίτι στη Σύρο

Συγκινήθηκε ο Φρανσουά Ολάντ όταν αντίκρυσε στην ελληνική αντιπροσωπεία, στην θέση του υπουργού Οικονομίας τον Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Ελληνα Πρωθυπουργό. Γνωρίζονται από την εποχή που ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε διακοπές στη Σύρο, όπου διατηρεί το εξοχικό του ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Ολάντ γνωρίζει προσωπικά τον Γιάννη Στουρνάρα από την εποχή κατά την οποία με τη συντροφιά γάλλων διπλωματών και του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου έκαναν διακοπές στη Σύρο. Σύμφωνα με τα Νέα, μάλιστα, δε έκρυψε την συγκίνησή του και εξομολογήθηκε, μετά το τέλος της επίσημης συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά «η παρέα της Σύρου είναι πολύ ανεβασμένη».

Ο Γάλλος Πρόεδρος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μίλησε για τη γνωριμία του με τον κ. Στουρνάρα στην Κριστίν Ριπέρ, διευθύντρια επικοινωνίας του γραφείου Τύπου της γαλλικής Προεδρίας για τις διεθνείς σχέσεις. Η κυρία Ριπέρ γνωρίζει καλά την Ελλάδα διότι είναι σύζυγος του πρώην πρεσβευτή της Γαλλίας στην Αθήνα Ζαν-Μορίς Ριπέρ. Ο κ Στουρνάρας δείπνησε με την κυρία Ριπέρ σε δανέζικο εστιατόριο στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων το βράδυ της Παρασκευής, την προηγουμένη της επίσκεψης Σαμαρά στον Γάλλο Πρόεδρο, προκειμένου να συζητήσει μαζί της το ελληνικό πρόβλημα και να ακούσει τη δική της εκδοχή για τα πράγματα αφού γνωρίζει καλά τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...