Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Στο twitter μετρούν κεφάλια για την ομιλία Τσίπρα

Μύλος μεταξύ των (ακ)τιτιβιστών Δ.Παπαδημούλη, Αδ.Γεωργιάδη και Ν.Παππά - Γιατί ο Β.Διαμαντόπουλος είπε στον Αλ.Τσίπρα: «Δεν είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις»

Ήταν 20.000 όπως τους υπολόγισε ο κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ; Ήταν 3.000 κατά την εκτίμηση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη; Ή μήπως ισχύει κάποια τρίτη εκδοχή, καθώς στη σχετική αντιπαράθεση ενεπλάκησαν οι κ. Νίκος Παππάς και Δημήτρης Παπαδημούλης;

Γύρω από το πραγματικό πλήθος όσων συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 17 Ιουνίου στο Σύνταγμα για την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα μαίνεται έντονος και πολυπρόσωπος καυγάς στο twitter.

Το έναυσμα για την αντιπαράθεση έδωσε ένα σαρκαστικό μήνυμα του κ. Διαμαντόπουλου που διατύπωνε μια -δήθεν, βεβαίως- μομφή προς τον αρχηγό του και τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχεις 20.000 τουλάχιστον και δεν τους βάζεις να κάθονται ανά ένα μετρο και να κρατούν απο τέσσερις σημαίες. Δεν είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις». Το tweet δημιούργησε πρόσκαιρη σύγχυση στο διαδίκτυο, καθώς ορισμένοι βιάστηκαν να εκλάβουν το κείμενο κατά κυριολεξία. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρασύρθηκε σε τέτοιου είδους παρερμηνείες, καθώς τον ενδιέφερε να αμφισβητήσει το νούμερο: «ε, όχι και 20.000. Αλλά κι έτσι, εσείς περιμένατε όλο τον λαό... Όχι ε; Αχ, θα στενοχωρηθεί και ο @papadimoulis που περίμενε χαμό!»

Ο κ. Διαμαντόπουλος, μολονότι νεοφώτιστος στο Twitter σε σχέση με τον έμπειρο (ακ)τιτιβιστή κ. Άδωνι, ανταπάντησε αμέσως, ανεβάζοντας την ένταση: «Εσείς να συγκεντρώσετε 20.000 αποκλείεται... Βία 2.000, 200 ΔΑΠιτες και τα Μ.Α.Τ που σας προσέχουν...»
Την ίδια στιγμή, δημιουργήθηκε μια παράλληλη εστία αντεγκλήσεων, καθώς ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, κ. Νίκος Παππάς τα έβαλε με ένα συγκεκριμένο ΜΜΕ γράφοντας «Το Βήμα εκτιμάει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 3.000 κόσμο. Εγώ εκτιμώ ότι ο ΔΟΛ έχει μόνο 5 εκ. χρέη. Ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο. Θα επανέλθουμε...»

Ο κ. Παππάς, εκτός του ότι έριξε μια βολή γεμάτη υπονοούμενα προς τη μερίδα του τύπου που επέμενε να αμφισβητεί την συρροή του πλήθους στη συγκέντρωση του Συντάγματος, κατηγόρησε επίσης τον κ. Γεωργιάδη ότι δημοσιεύει παραπειστικά στοιχεία: «Ρώτα τον τι ώρα πήρε τη φωτογραφία» σύστησε σε κάποιον follower.
Για φωτογραφικά πειστήρια, όμως, μίλησε και ο κ. Παπαδημούλης: «Το 'Βήμα' είδε χθες στο Σύνταγμα 3.000. Λίγο πιο κάτω τους ανεβάζει σε 5-6.000. Ούτε η 'ομαδα αλήθειας' της ΝΔ δεν τα λέει [αυτά]. Υπάρχουν και φωτό...» Και, όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επανέρχεται, ακόμη πιο απαξιωτικός, με το tweet «μπα, ούτε 3.000 δεν ήταν. Στον ίδιο χώρο με τον ΛΑΟΣ είχαμε κάνει μεγαλύτερη συγκέντρωση... Δεν πειράζει, μη στενοχωριέστε».
Φυσικά, το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και αναμένονται νέα επεισόδια, ενδεχομένως με ακόμη πιο βαριά φραστικά πυρά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...