Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση μομφής: Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Εν προκειμένω, ο λύκος ενημερώθηκε για τη χθεσινή αναμπουμπούλα μόλις προσγειώθηκε στην Φρανκφούρτη επιστρέφοντας από το Τέξας των ΗΠΑ. Αναφέρομαι στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ενημερώθηκε από κοινού με τον διευθυντή του γραφείου του Νίκο Παππά γύρω στις 8 το πρωί για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η ενημέρωση έγινε με SMS από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκο Βούτση.

Αμέσως τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Αφού ολοκληρώθηκε ένας κύκλος επαφών με βασικά στελέχη (πλην του Βούτση, ο Τσίπρας επικοινώνησε με τον γραμματέα Δημήτρη Βίτσα, τον διευθυντή της ΚΟ Κώστα Αθανασίου, τον εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θόδωρο Δρίτσα) αποφασίστηκε να μπει μπροστά το σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Μου λένε ότι το πρώτο προσχέδιο έγραψε ο Τσίπρας στο αεροπλάνο.

Μέχρι να επιστρέψει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Εκεί μου λένε ότι δεν υπήρχαν παραφωνίες. Μόνη εξαίρεση κάποιες επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από την Αριστερή Πλατφόρμα με το επιχείρημα ότι η πρόταση δυσπιστίας μπορεί να συσπειρώσει τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η απόφαση επικυρώθηκε στη συνέχεια από την έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ, όπου συμμετείχαν ακόμη οι Δ. Βίτσας, Ν. Παππάς και Π. Σκουρλέτης.

Κατά τα λοιπά, η πρόταση προκάλεσε αιφνιδιασμό. Οσοι βουλευτές βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που ο Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης μομφής έτρεξαν προς το περιστύλιο για να σχολιάσουν τις εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε στο γραφείο του Πρωθυπουργού και επέστρεψε ύστερα από ένα τέταρτο.

Μικροπολιτικός - Τα Νέα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...