Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

H πρόληψη έσωσε τον Νικήτα Κακλαμάνη από την περιπέτεια της υγείας του με τον καρκίνο

Όταν κατά την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής ο πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης δεν εμφανίστηκε να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι πιθανώς το έκανε επίτηδες. Ωστόσο η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική.


Λόγοι υγείας ήταν αυτοί που δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην ψηφοφορία. Όλα ξεκίνησαν περίπου πριν από έναν μήνα, όταν αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις.


Ως γιατρός, αλλά και πρώην υπουργός Υγείας, έσπευσε να επισκεφθεί το ΕΣΥ και μάλιστα τον Ευαγγελισμό για να διαπιστώσει τι συνέβαινε. Ήταν τότε που οι γιατροί του είπαν ξεκάθαρα: «έχεις καρκίνο σε πολύ αρχικό στάδιο». Κάτι που και ο ίδιος δεν έκρυψε, άλλωστε ποτέ από τους δικούς του ανθρώπους.

Χωρίς να χάσει χρόνο -γνωρίζοντας ότι η άμεση διάγνωση σώζει ζωές-, έσπευσε στο Αρεταίειο για να υποβληθεί στην απαραίτητη επέμβαση αφαίρεσης του όγκου.
Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι γιατροί του ήταν ικανοποιημένοι, καθώς το πρόβλημα είχε εντοπισθεί και καταπολεμηθεί στα πρώτα στάδια.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης χωρίς να δημιουργήσει θόρυβο με το πρόβλημα υγείας του και χωρίς φυσικά να καλέσει τα ΜΜΕ, μπήκε στο ΕΣΥ, γιατρεύτηκε, εξήλθε και δεν ξέχασε μετά να επισημάνει τόσο τη σπουδαιότητα της πρόληψης, όσο και τις προσπάθειες που κάνει καθημερινά το προσωπικό του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Επισήμανση πολύ σημαντική τη στιγμή που προέρχεται από πρώην υπουργό υγείας και μάλιστα την ώρα που το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες υπηρεσίες του ΕΣΥ παραχωρούνται προς ιδιωτικοποίηση.

Ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης έγραψε μετά την έξοδό του από το Αρεταίειο (πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα) στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

"Τις τελευταίες 20 ημέρες αντιμετώπισα ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας, όσο μπορούσα πιο διακριτικά.

Από το πρόβλημα αυτό σήμερα -εξερχόμενος του νοσοκομείου- είμαι πλήρως απαλλαγμένος και ίσως μάλιστα πιο υγιής από πριν.

Θέλω, επ' ευκαιρία της δικής μου περιπέτειας αλλά και της ιατρικής μου ιδιότητας, να τονίσω τα εξής:

- Η έγκαιρη διάγνωση και ιδιαίτερα στον καρκίνο σώζει ζωές (όπως στη δική μου περίπτωση, που ήταν στο στάδιο 1).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...