Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πανάρετος: Από τον Γιώργο εξαρτάται αν θα ηγηθεί…

Ο καθηγητής Γιάννης Πανάρετος υπήρξε διαχρονικά ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, από την εποχή κιόλας που ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε την πολιτική ευθύνη του χώρου της εκπαίδευσης, στις κυβερνήσεις του Κινήματος.


Μετά το 2009, και την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, ο Γιάννης Πανάρετος βρέθηκε στο υπουργείο Παιδείας, ως υφυπουργός της Άννας Διαμαντοπούλου, με την οποία το παρασκήνιο “φώναζε” ότι βρισκόταν σε διαρκή κόντρα.


Ο Γιάννης Πανάρετος υπήρξε την ίδια ώρα ο βασικός συντελεστής του “opengov”, δηλαδή της διαδικασίας επιλογής στελεχών για θέσεις ευθύνης στη διακυβέρνηση και το δημόσιο, με περισσότερο αντικειμενικά κριτήρια, και μετά την αποχώρησή του, παραμένει active στα social media, κυρίως στο εγκεφαλικό Twitter,  μέσω του οποίου περνάει στοχευμένα μηνύματα.

Σήμερα, επιλέγει έναν πιο… παραδοσιακό τρόπο για να στείλει τα μηνύματά του, με συνέντευξη σε εφημερίδα. Με όσα λέει λοιπόν στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, αφήνει και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο διαμόρφωσης μιας πλατιάς συμμαχίας στον χώρο της Κεντροαριστεράς, υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η Κουμουνδούρου εγκαταλείψει τα… φάλτσα και τις εξαλοσύνες, και επιχειρήσει να προσεγγίσει την αμιγώς παπανδρεϊκή κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, ο Γιάννης Πανάρετος δεν διστάζει να ανοίξει παράθυρο επαναδραστηριοποίησης του Γιώργου Παπανδρέου στον δημόσιο βίο, σχολιάζοντας με νόημα τα εξής, σε σχετική ερώτηση που του γίνεται.

“Τα πάθη που δημιουργήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν επιτρέπουν να αξιολογηθούν νηφάλια οι τομές της κυβέρνησης Παπανδρέου. Υπάρχει επομένως το έδαφος για να καλλιεργηθούν οι ιδέες που συμμερίζονται όλοι όσοι ακολούθησαν την προσπάθεια αυτή, με οποιονδήποτε τρόπο.

Το αν εκείνος θα ηγείται της προσπάθειας, εξαρτάται από τον ίδιο. Είμαι βέβαιος πως θα πει ό, τι έχει να πει, όταν το αποφασίσει, καθαρά και ανοιχτά, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδέες δεν πρόκειται να χαθούν. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τα περί Κεντροαριστεράς. Το δίλημμα σήμερα δεν είναι Κεντροαριστερά ή Κεντροδεξιά, αλλά προοδευτικές πολιτικές ή επιμονή (επιστροφή;) στο παρελθόν”, σημειώνει μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ο Γιάννης Πανάρετος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...