Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΓΚΑΛΟΠ με πολλαπλά μηνύματα: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ,ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΡΤ

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC η οποία ανήκει στον Χριστόφορο Βερναρδάκη, στενό φίλο του Αλέξη Τσίπρα, δίνει προβάδισμα 2,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και δείχνεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται κατά της κυβερνητικής απόφασης για «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της VPRC που έγινε για λογαριασμό του ιστοτόπου tvxs.gr  στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΝΔ 26,5%
ΣΥΡΙΖΑ:29%
ΠΑΣΟΚ: 7%
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 6%
Χρυσή Αυγή: 14%
ΔΗΜΑΡ: 4,5%.
ΚΚΕ 7%
Αλλο κόμμα: 6%

Πάντως στο σύνολο του εκλογικού σώματος το 44% δηλώνει εκλογική προτίμηση, το12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές ενώ το 11,6% Δεν ξέρει/Δεν απαντά αναφορικά με την εκλογική του προτίμηση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 9,2%. Αναλυτικά:

Το 65% των πολιτών τάσσεται κατά του «λουκέτου» στην ΕΡΤ

Οσον αφορά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ βάσει της έρευνας της VPRC το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Το 27%δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ Δεν Γνωρίζω απαντά το 3% των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...