Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Οι «γκάφες» και το παρασκήνιο της ψηφοφορίας στη Βουλή!

Απίστευτο παρασκήνιο είχε η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη συνταγματικότητα του Μνημονίου​ μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, μετά την καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα ότι έτρεχαν να φέρουν τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που απουσίαζαν με ταξί, η ψηφοφορία ξεκίνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής να ζητά από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα να γίνει η ψηφολέκτης.

Η κα Σακοράφα –όπως το λένε λαϊκά- «γείωσε» τον κ. Μεϊμαράκη, επιστρέφοντας του την πρόταση: «Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτήν την εκτροπή» είπε και καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Με την ονομαστική ψηφοφορία να ξεκινά, λοιπόν, μέσα σε έντονες μουρμούρες από τα βουλευτικά έδρανα, ξεκίνησε η προσφώνηση ονομάτων και το «ναι» ή «όχι» (στο ερώτημα «είναι αντισυνταγματικό το Μνημόνιο 3;») που ψηφίζει ο κάθε βουλευτής.

Ήρθε, λοιπόν, και η σειρά τςη Ντόρας Μπακογιάννη που λείπει στο εξωτερικό. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι απουσιάζει και πως ψηφίζει… ναι! Δηλαδή, πως είναι αντισυνταγματικό το Μνημόνιο! Η παγωμάρα στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν απερίγραπτη με πολλούς να αναρωτιούνται… τι συνέβη. Ο Πρόεδρος της Βουλής μετά από κάποιες διαμαρτυρίες κατάλαβε το λάθος του και έσπευσε να διορθώσει: «Συγνώμη, συγνώμη. Όχι ψηφίζει η κα Μπακογιάννη».

Η συνέχεια ήταν εξίσου… επεισοδιακή καθώς ο κ. Μεϊμαράκης έκανε νέο ανάλογο λάθος, Και βρήκε και τον κατάλληλο βουλευτή… Προσφωνώντας την Λιάνα Κανέλλη, σημείωσε ότι ψηφίζει «όχι», δηλαδή πως κρίνει συνταγματικό το Μνημόνιο!

Η βουλευτής του ΚΚΕ που ήταν στο Κοινοβούλιο και φώναξε το «ναι», έγινε… τούρμπο! Οι φωνές της ακούγονταν μέχρι έξω: «Ναι, είπα! Ναι! Δεν ακούτε; Ναι!» φώναζε και άρχιζε να τα βάζει με τον κ. Μεϊμαράκη. Το… mea culpa του Προέδρου της Βουλής δεν έκανε την κα Κανέλλη να ηρεμήσει. Τουλάχιστον όχι, μέχρι να τα ψάλλει λίγο στον Πρόεδρο δηλώνοντας προσβεβλημένη που θεωρήθηκε ότι ψηφίζει υπέρ του Μνημονίου!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...