Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κουρουμπλής: Είσαι ο υπουργός των ράντζων - Γεωργιάδης: Είσαι κοινός συκοφάντης

Έντονη αντιπαράθεση με «σκληρούς» χαρακτηρισμούς κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία


Έντονη αντιπαράθεση με «σκληρούς» χαρακτηρισμούς είχε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά τη συζήτηση επερώτησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υγεία. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος της αύξησης της τιμής ορισμένων φαρμάκων και άφησε να εννοηθεί ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.

Τον εγκάλεσε επίσης για την μνημονιακή υποχρέωση της κατάργησης των πληθυσμιακών κριτηρίων και σε μια αποστροφή του είπε πως θα μείνει γνωστός ως ο υπουργός των ράντζων.

Ο κ. Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης.

«Είστε κοινός συκοφάντης» του είπε και υποστήριξε ότι μειώθηκαν οι τιμές σε 700 φάρμακα.
«Εσείς ως ανεύθυνος που είστε έρχεστε στη Βουλή και κάνετε λασπολογία» πρόσθεσε.

Αμέσως μετά ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε πως η κατάργηση των πληθυσμιακών κριτηρίων ήταν μνημονιακή υποχρέωση, η οποία προκάλεσε την αντίδραση ιατρικών ομίλων.

«Μήπως είστε ο εκπρόσωπος των μεγάλων ιατρικών ομίλων, μήπως εσείς τα παίρνετε τα λεφτάκια;» αναρωτήθηκε και κατέληξε: «Ντροπή σας!»

Ύστερα ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε στον κ. Κουρουμπλή ότι το πρώτο μνημόνιο μαζί το ψήφισαν, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: «Δεν έχετε ένα ίχνος αυτοκριτικής», είπε.

Λίγο νωρίτερα, τον λόγο είχε πάρει ο βουλευτής κ. Μανώλης Γλέζος, ο οποίος δεν αρνήθηκε ότι χρειάζεται στα δημόσια οικονομικά ένας εξορθολογισμός και πρότεινε να εξεταστεί η κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας - Θράκης και Δικαιοσύνης.

Ο κ. Γλέζος πρόσθεσε ότι δεν έχει αντίρρηση ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση των νοσοκομείων και πρότεινε για μια ακόμη φορά τη λύση του εσωτερικού δανεισμού προκειμένου να εξευρεθούν χρήματα.

Ο κ. Γεωργιάδης στη δευτερολογία του εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο κ. Γλέζος έθεσε το θέμα των χρημάτων και συμπλήρωσε πως, «τη λογική στην αίθουσα την εκπροσωπήσατε ολομόναχος».

Μάλιστα σημείωσε ότι στην πρώτη διαπραγμάτευση με την Τρόικα είχε αναφέρει στους εκπροσώπους των δανειστών πως το σύστημα υγείας με τις περικοπές που έχουν γίνει βρίσκεται στα όρια της λειτουργίας.

Τότε, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τόμσεν του απάντησε πως έχει δίκιο, πως δεν επιθυμούν οι δανειστές να χρεωθούν μια ανθρωπιστική κρίση και τον προέτρεψε προκειμένου να μην γίνουν περικοπές στην υγεία, να γίνουν σε άλλο τομέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...