Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Θανάσης Γιαννόπουλος: Ο Άδωνις έχει «γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα»

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας εκτίμησε ότι οι πολίτες θα μπουν σε περιπέτειες ιατρικές και οικονομικές


Τη σφοδρή αντίθεσή του για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Υγείας στο θέμα των φαρμάκων εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Θανάσης Γιαννόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι οι πολίτες θα μπουν σε περιπέτειες τόσο ιατρικές όσο και οικονομικές.


Παράλληλα επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για τον οποίο είπε ότι «έχει ένα γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα και καλό θα είναι να προσέχει το τι θα κάνει και να έχει καλούς συμβούλους».

«Το θέμα των φαρμάκων, των γενοσήμων, έτσι όπως έχει τεθεί χωρίς καμία συγκεκριμένη μελέτη, είναι επικίνδυνο» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος προσθέτοντας ότι «θα λείψουν φάρμακα από την αγορά τόσο πρωτότυπα όσο και γενόσημα, των ελεγμένων γενοσήμων όμως, των φαρμάκων που έχουν δοκιμαστεί».

Γι' αυτό και κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΟΦ να απαντήσει σε «ποιους ποιοτικούς ελέγχους έχουν κάνει, πόσους έχουν κάνει, πότε κάνουν και αν μπορούν να κάνουν».

Κάλεσε, τέλος, τον κ. Γεωργιάδη να προσέξει και  «να μην παρασύρεται τόσο εύκολα» καθώς, όπως υποστήριξε, «μειούμενης της φαρμακευτικής δαπάνης, μπορεί να αυξηθούν άλλες παράμετροι στον χώρο της υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...