Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Σολωμός

Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας - Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 5.30 το απόγευμα από τον μητροπολιτικό της Ευαγγελίστριας, στην Πάτρα

Απεβίωσε τα ξημερώματα, σε ηλικία 84 χρόνων, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Σολωμός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ πρόσφατα επαναδιακομίστηκε στην Πάτρα και νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ο Γρηγόρης Σολωμός γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Κούμαρι Αιγίου από γονείς αγρότες. Τελείωσε το γυμνάσιο στο Αίγιο και σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών, απ' όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ.

Εξελέγη τρεις φορές βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και διοικητής του ΙΚΑ. Ήταν επίσης υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας το 1982, αλλά δεν είχε εκλεγεί.

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής είχε ενταχθεί στην ΕΠΟΝ και αργότερα σε άλλες παράνομες τότε οργανώσεις της Αριστεράς. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στους δημοκρατικούς συνδέσμους της Ένωσης Κέντρου. Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό και συνέχισε να ασχολείται και ως γιατρός.

Η κηδεία του Γρηγόρη Σολωμού θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 5.30 το απόγευμα από τον μητροπολιτικό της Ευαγγελίστριας, στην Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...