Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τagesspiegel: Ο Αλέξης Τσίπρας και η δύσκολη σχέση του με τα media

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η δύσκολη σχέση του με τα μίντια» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Τagesspiegel, η οποία σημειώνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν δυσκολίες με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον γερμανικό τύπο. Τον περασμένο Μάρτιο ο Tσίπρας απειλούσε την Bild με αγωγή αποζημίωσης ενός εκατομμυρίου ευρώ, διότι αυτή φέρεται να προσέβαλε τον ίδιο καθώς και την εφημερίδα του.

Και συνεχίζει η εφημερίδα:

«Το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα εναντίον του γερμανικού λαού αλλά εναντίον μιας γερμανικής Ευρώπης. Με το γερμανικό τύπο όμως δεν ισχύει το ίδιο, η οργή του για την FAZ είναι μόνο ένα παράδειγμα».

Η εφημερίδα αναφέρεται στο περιστατικό της διακοπής της συνέντευξης από πλευράς του κ. Τσίπρα με τον ανταποκριτή της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Και η εφημερίδα συμπληρώνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν δυσκολίες με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον γερμανικό τύπο. Τον περασμένο Μάρτιο ο Tσίπρας απειλούσε την Bild με αγωγή αποζημίωσης ενός εκατομμυρίου ευρώ, διότι αυτή φέρεται να προσέβαλε τον ίδιο καθώς και την εφημερίδα του. (...) Η εφημερίδα είχε ισχυρισθεί ότι ο Τσίπρας στηρίζει αναρχικούς, οι οποίοι έβαλαν δεκάδες φωτιές σε κτίρια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων τον Φεβρουάριο του 2012. Τα προβλήματα με την Bild στάθηκαν η αφορμή ένα χρόνο σχεδόν αργότερα ο Τσίπρας να αρνηθεί να δώσει συνέντευξη στην Tagesspiegel».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel, το οποίο έχει τίτλο: «Ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης Τσίπρας αντιμαχεί με την 'FAZ' για μια συνέντευξη». Το περιοδικό σημειώνει: «Μόνο οχτώ λεπτά διήρκησε μια συνέντευξη της FAZ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά ο λαϊκιστής αριστερός έδειξε την πόρτα στον ανταποκριτή εξαιτίας υποτιθέμενης αήθους εργασίας. Η εφημερίδα καταγράφει τη διαμάχη».


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...