Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

"Κίτρινη κάρτα" από Μαξίμου σε Ν.Κακλαμάνη και Δ. Κυριαζίδη

- Θα διαγράφεται όποιος δεν ψηφίζει τα προαπαιτούμενα-Αφορμή το "παρών" των δύο βουλευτών στη σημερινή ψηφοφορία-Το μήνυμα του πρωθυπουργού είχε και άλλους αποδέκτες...

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κοινοβουλευτική του Ομάδα έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας ότι βουλευτής που θα καταψηφίζει προαπαιτούμενα μέτρα, θα διαγράφεται.

Αφορμή για την παρέμβαση του πρωθυπουργού αποτέλεσε η στάση των κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη και Δημήτρη Κυριαζίδη κατά την σημερινή ψηφοφορία των τελευταίων προαπαιτούμενων, οι οποίοι δήλωσαν «Παρων» στην τροπολογία που βάζει σε διαθεσιμότητα και τους εκπαιδευτικούς που κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους.

Να σημειωθεί πάντως ότι για την συγκεκριμένη τροπολογία που αποτελούσε και την βασικότερη απειλή για την συνοχή της συμπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία με αποτέλεσμα το «παρών» που δήλωσαν οι δύο βουλευτές να έχει πολιτικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η διαφοροποίηση των δύο βουλευτών φαίνεται ότι προκάλεσε την έντονη δυσφορία του κ. Σαμαρά ο οποίος επικοινώνησε με τον γραμματέα της ΚΟ Θανάση Μπούρα και του ζήτησε να μεταφέρει στους δύο αντάρτες μήνυμα που προφανώς έχει πολλαπλούς αποδέκτες.

Αναλυτικότερα, το μήνυμα του πρωθυπουργού αναφέρει ότι «αν σε οποιαδήποτε μελλοντκή ψηφοφορία σχετική με προαπαιτούμενα, προκειμένου δηλαδή η Ελλάδα να πάρει την αναγκαία δόση δανείου ώστε να βγούμε επιτέλους από την κρίση, υπάρξει διαφοροποίηση βουλευτή από την θέση της κυβέρνησης, τότε η ΝΔ θα είναι υποχρεωμένη να διαγράψει τον βουλευτή αυτό».

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες την πρόθεσή του να καταψηφίσει την τροπολογία είχε εκφράσει νωρίς το πρωί και ο κ. Γιώργος Βλάχος με αποτέλεσμα το επιτελείο της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας να τον μεταφέρει από το Α’ στο Β’ θερινό τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...