Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σίσσυ Βωβού: «Η δημοκρατία του φύλου δεν πετυχαίνει πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ»

Για την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ μίλησε τη Δευτέρα η Σίσσυ Βωβού, η οποία απέδωσε την πρωτοβουλία της να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος - και να αποσπάσει τελικά 157 ψήφους (4,69%) - στη «δημοκρατία του φύλου», η οποία όπως είπε, «δεν πετυχαίνει πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ». 

«Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, άρα, είναι εύλογο ότι δεν θα υπάρχει ένας υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος» είπε η Σίσσυ Βωβού μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και συνέχισε: «Υπάρχει μια μεγάλη τάση που δεν συμφωνεί με την έννοια της προεδρίας, αλλά να υπάρχει η Κεντρική Επιτροπή και κάποιοι εκπρόσωποί της με συλλογικά όργανα. Πιστεύουμε ότι η έννοια της προεδρίας δεν ταιριάζει με ένα κόμμα δημοκρατικό και είναι λίγο αναχρονιστικό όλο αυτό και μοιάζει με τα αστικά κόμματα. Με ένα συμβολικό τρόπο και χωρίς καμία αντιπαλότητα υπήρξε αυτή η υποψηφιότητα. Ο δεύτερος λόγος, όμως, ήταν η δημοκρατία του φύλου. Διότι δεν πετυχαίνει πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς πολύ περισσότερο στην υπόλοιπη κοινωνία. Θέλουμε ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών, στο 50% ή έστω 40%, σε όλα τα όργανα του κόμματος.

Και η ίδια συνέχισε: «Προσωπικά έχω πολύ μεγάλη δράση στα φεμινιστικά κινήματα και εδώ και στην Ευρώπη και δυστυχώς έγινε πολύ γνωστή η καμπάνια που έκανα για τις οροθετικές. Είμαι ένα στέλεχος, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά στελέχη. Δεν υπήρξε σκέψη για ποσοστό. Είχαμε απλώς ένα δημοκρατικό συνέδριο και σηματοδότησε αυτό κάτι για τα θέματα της δημοκρατίας και του φύλου και ελπίζω να τα αξιοποιήσουμε σύντομα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...