Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Σύζυγος Παπακωνσταντίνου: «Ο άντρας μου πληρώνει τα λάθη άλλων»

​Την εμπιστοσύνη της στην ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την παραπομπή του Γ.Παπακωνσταντίνου στο δικαστικό συμβούλιο εξέφρασε σε συνέντευξη της στο Έθνος της Κυριακής, η σύζυγος  του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιακολίν Βίνκε.

Η Ολλανδέζα σύζυγος του Γ.Παπακωνσταντίνου, που στέκεται συνεχώς στο πλευρό του πρώην υπουργού, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο σύζυγος της πληρώνει τα λάθη των άλλων .

«Προφανώς ήξερε ότι  όταν δέχτηκε να αναλάβει υπουργός οικονομικών σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία θα πλήρωνε  λάθη άλλων και ότι δεν θα κέρδιζε ποτέ στο τέλος σε διαγωνισμό δημοφιλίας. Είμαι σίγουρη όμως πως δεν γνώριζε πόσο μεγάλες θα ήταν οι δυσκολίες και πόσο ψηλό θα ήταν το τίμημα» εξομολογείται η κ.Βίνκε , προσπαθώντας να είναι ψύχραιμη.

«Έχω ζήσει όλη την ιστορία από κοντά. Δεδομένου ότι όλη η διαδικασία μέχρι παραπομπή ήταν τόσο ξεκάθαρα πολιτική δεν εξεπλάγην. Χάρηκα που η ψηφοφορία στη Βουλή έδειξε ότι πολλοί βουλευτές δεν πείστηκαν από το πόρισμα και την πρόταση της παραπομπής. Από κει και πέρα έχω εμπιστοσύνη ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση  μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και χαίρομαι που είναι στα δικά της χέρια πλέον η υπόθεση» προσθέτει η σύζυγος του πρώην υπουργού, τονίζοντας πως δεν μετανιώνει για την απόφαση της να εγκατασταθεί μόνιμα από το Παρίσι στην Ελλάδα.

«Αγαπώ αυτή τη χώρα και ελπίζω να μη χρειαστεί να φύγουμε ποτέ.  Ξέρετε αγαπώ την Ελλάδα με όλη μου την καρδιά, όπως ακριβώς είναι» λέει επ αυτού η κ.Βίνκε, υποστηρίζοντας παράλληλα πως οι πραγματικοί φίλοι του κ.Παπακωνσταντίνου ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...