Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Τον Σεπτέμβρη ο Μίκης στη Μακρόνησο

Στο θέατρο Βράχων, στην Αθήνα, στις 15 Ιουλίου και όχι στη Μακρόνησο στις 6 Ιουλίου θα κάνει την καλοκαιρινή της έναρξη η παράσταση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη «Ποιος τη ζωή μου». Στη συνέχεια το ταξίδι θα συνεχιστεί σε περισσότερες από 32 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Για την παράσταση στη Μακρόνησο στις 6 Ιουλίου ο δήμος Λαυρεωτικής επρόκειτο να δρομολογήσει πλοία από το Λαύριο, αλλά οι αυξημένης έντασης αέρηδες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στην περιοχή, εμποδίζουν τους μουσικούς να μεταφέρουν τα μηχανήματα τους ακτοπλοϊκώς από το Λαύριο στη Μακρόνησο.

Η εκδήλωση είχε πάρει πράσινο φως από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενώ η διοργάνωση της στη Μακρόνησο αποτέλεσε επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα συμφιλίωσης για όλους τους Έλληνες.

Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Μπάντμιντον. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, ενώ πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο 'Αρης Λεμπεσόπουλος.

Στην παράσταση καταγράφεται η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, πλαισιωμένη από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...