Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ψυχεδέλεια, αισθητική εξωφύλλου και ...μπουτόν fast forward στις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο

Για όλα τα γούστα – αισθητικά, βεβαίως- είναι οι δύο αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ για το επικείμενο 1ο Συνέδριο που θα γίνει από τις 10 ως τις 14 Ιουλίου στο Τάε κβο ντο του Φαλήρου.


Χωρίς να αναγράφεται το όνομα των σχεδιαστών ή γραφιστών των αφισών, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι αφίσες, οι οποίες έρχονται σε ρήξη με το πρόσφατο αισθητικό παρελθόν του κόμματος, τουλάχιστον στον τομέα της αφίσας. Η προσπάθεια εκμοντερνισμού και ανοίγματος σε νέα κοινά, με οξυμένη αισθητική και εξασκημένο μάτι στην κυριαρχία των διεθνών media είναι φανερή. Η πρώτη αφίσα κυριαρχείται από έντονα χρώματα που στροβιλίζονται σχεδόν γύρω από το κεντρικό μήνυμα «Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ Αυτοδύναμος Λαός» με υπότιτλος «Κάνουμε το Βήμα».


Η έταιρη επενδύει στη δύναμη των προσώπων και στην ένταση που δίνει το ασπρόμαυρο φιλμ. Μια ομάδα νέων κυριαρχούν σε πρώτο πλάνο, ενώ εδώ έχει ενταχθεί και ο υπέρτιτλος «Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Ανατροπή». Κοινό χαρακτηριστικό και των δυο αφισών είναι η κυριαρχία της κόκκινης γραμματοσειρά αλλά και κυρίως του σήματος του fast forward.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...