Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Κακλαμάνης κατά Στουρνάρα: Η χώρα παλεύει με ανίκανους

Νεά πυρά από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρών Πρόεδρο της Βουλής στον υπουργό Οικονομικών

«Με ανθρώπους ανίκανους, με ανθρώπους που σε άλλα πιστεύουν, δεν μπορεί η χώρα να βγει από το αδιέξοδο» σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, τον καθορισμό των τιμών των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά η συζήτησή της ματαιώθηκε επειδή ο υπουργός δήλωσε κώλυμα. Η στάση του προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κακλαμάνη, ο οποίος σημείωσε: «Είναι μία πορεία υποβάθμισης και εξευτελισμού του Βουλής και είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Εγώ δεν μπορώ να επιτρέψω, έπειτα από μία παρουσία εδώ 40 ετών, στον οποιονδήποτε κύριο Στουρνάρα, που δεν μπήκε στον κόπο να πει στον ελληνικό λαό "ξέρετε αυτός είμαι, αυτά πιστεύω, ορίστε με εκπρόσωπό σας στη Βουλή" να κλείνει τη Βουλή. Προφανώς ίσως κάποιοι να σκέφτονται ότι με τη βαρεία χείρα της βίας μπορούν αυτά που λέγονται εδώ να μην τα λαμβάνουν υπόψη, και αν αρχίσουν να λέγονται έξω από τη Βουλή, από τον λαό, θα αντιμετωπίζονται αναλόγως».

Ο κ. Κακλαμάνης αναρωτήθηκε από πού αντλεί ο κ. Στουρνάρας τη δύναμη να αγνοεί την υπόδειξη του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς να βρίσκονται αδιαλείπτως στη Βουλή. «Έχει δική του κυβέρνηση ο κύριος Στουρνάρας; Αν και με τις αποφάσεις τις αιφνιδιαστικές που παίρνει και μας τις φέρνει εδώ με το μαχαίρι στο λαιμό, σημαίνει ότι έχει δική του κυβέρνηση, για να μην πω δική του επικράτεια. Εδώ λοιπόν αυξάνει μέχρι 40% τις τιμές των ακινήτων στο Περιστέρι, στο Πέραμα, στον Κορυδαλλό, στο Χαϊδάρι και μειώνει στην Εκάλη, στη Βουλιαγμένη, 20% με 40%. Ξέρω ότι είναι γενική η πτώση των τιμών, αλλά εδώ πρόκειται περί λαίλαπας. Δεν υπάρχει λογική στην απόφαση αυτή, που υπονομεύει μία πανεθνική προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση. Με ανίκανους ανθρώπους, με ανθρώπους που σε άλλα πιστεύουν δεν μπορεί η χώρα να βγει από το αδιέξοδο.

Οφείλω να καλέσω τον πρωθυπουργό να αποφασίσει, άλλως να κάνουν χρήση των διατάξεων και να την κλείσουν τη Βουλή» πρόσθεσε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...