Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι ο Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης που τοποθετήθηκε στο προεδρείο του Συνεδρίου


Στη σύνθεση του προεδρείου υπάρχουν πολλά γνωστά ονόματα, με μακρά διαδρομή, αλλά και κορυφαίες θέσεις στο χώρο, όπως ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Μανώλης Γλέζος, αλλά και σχετικά… φρέσκα στελέχη όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Το τιμητικό προεδρείο, με το οποίο θα ξεκινήσουν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου. Στη σύνθεση του προεδρείου υπάρχουν πολλά γνωστά ονόματα, με μακρά διαδρομή, αλλά και κορυφαίες θέσεις στο χώρο, όπως ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και ο Μανώλης Γλέζος, αλλά και σχετικά… φρέσκα στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος.


Ξεχωρίζει επίσης ο γνωστός αντιστασιακός και συγγραφές Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη- απλή συνωνυμία με τον γνωστό επιχειρηματία -  είχε έντονη δράση στην εθνική αντίσταση, αλλά και στον αντιδικτατορικό αγώνα της περιόδου 1967-74.Εντάχθηκε στην ΕΔΑ και αργότερα στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ενώ έκανε και πολλά χρόνια σε φυλακές και εξορίες. Έίναι δικηγόρος και πρόεδρος της εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974.

Επίσης στο προεδρείο περιλαμβάνονται ονόματα όπως του ευρωβουλευτή Νίκος Χουντής και της συνδικαλίστριας Δέσποινας Σπανού ενώ στο προεδρείο εκπροσωπούνται και επικεφαλής συνιστωσών, που αντιδρούν στη διάλυσή τους, όπως ο Αντώνης Νταβανέλος και ο Γιάννης Θεωνάς.


Η σύνθεση έχει ως εξής:

1.Αθανασίου Κώστας

2.Αναγνωστοπούλου Σία

3.Βαρδινογιάννης Βαρδής

4.Γιαραλή Μαργαρίτα

5.Γλέζος Μανώλης

6. Θεωνάς Γιάννης

7.Καμπούρης Δημήτρης

8.Κωνσταντόπουλος Νίκος

9.Κωτσάκη Έφη

10. Μητρόπουλος Αλέξης

11. Νταβανέλος Αντώνης

12. Οικονόμου Γιάννης

13. Παπαδημητρίου Μάνια

14. Ρινάλντι Ρούντι

15. Σερβετά Μαριάννα

16. Σκορίνης Νίκος

17. Σπανού Δέσποινα

18. Τσακνιάς Δήμος

19. Φιλίππου Πέτρος

20. Χουντής Νίκος

21. Χριστοδουλοπούλου Τασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...