Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Παπαδημούλης: «Δεν θα γίνουμε ποτέ αρχηγικό και συγκεντρωτικό κόμμα»

Την επόμενη μέρα για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ και το ελληνικό πολιτικό σκηνικό εν γένει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 1ου Συνεδρίου του κόμματος, επιχείρησε να περιγράψει τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Δημ. Παπαδημούλης ξεκαθάρισε: «Ούτε είμαστε ούτε θα γίνουμε κόμμα αρχηγικό, συγκεντρωτικό και αντιδημοκρατικό και κανείς δεν θα απειλείται με διαγραφή όταν εκφράζει διαφορετική άποψη. Το καταστατικό του κόμματος λέει το απλό και αυτονόητο: ότι όλα τα στελέχη και μέλη δεσμεύονται από τις συλλογικές μας αποφάσεις που σημαίνει ότι όταν με ρωτάτε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα θέμα, απαντώ τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα δικά μου. Αν έχω δική μου άποψη, το διευκρινίζω για να μη δημιουργείται σύγχυση και να μην ψαρεύουν στα θολά νερά οι πολλοί και ισχυροί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος προέβλεψε ότι τελικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο ακολουθώντας το ένστικτο της πολιτικής τους αυτοσυντήρησης. «Κρατώ μικρό καλάθι γι’ αυτές τις διαφοροποιήσεις στα λόγια βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί η εμπειρία δείχνει ότι τελικά ψηφίζουν, διότι λένε ότι τους έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο και στην πραγματικότητα διότι κοιτούν την επανεκλογή τους πάνω από τη συνέπεια λόγων και έργων», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εν όψει της ψηφοφορίας για την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου τόνισε:

«Εκτιμάμε ότι έχουν προκύψει σοβαρές ευθύνες για τον κ. Παπακωνσταντίνου και στο ποινικό και στο πολιτικό επίπεδο και ενισχύθηκε η εκτίμηση αυτή από τη δουλειά της Προανακριτικής, αλλά δεν είναι ο μόνος που ευθύνεται γι’ αυτό το σκάνδαλο. Ευθύνες που θα έπρεπε να διερευνηθούν περαιτέρω και όχι μόνο πολιτικά έχει και ο κ. Βενιζέλος και σημαντικές πολιτικές ευθύνες αναδεικνύονται και για τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Παπανδρέου».

Ο Δημ. Παπαδημούλης ωστόσο επιχείρησε να αποδώσει ευθύνες και στην κυβέρνηση Σαμαρά για αβελτηρία στο θέμα της είσπραξης χρημάτων από όσους εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ. «Το σημαντικότερο που μας απασχολεί είναι ότι ακόμη και τώρα που μιλάμε, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και υπουργίας Στουρνάρα, δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ και δεν έχουν γίνει έλεγχοι. Η Προανακριτική τερμάτισε με ένα τρόπο θλιβερό και αντιδημοκρατικό το έργο της, χωρίς να της έχει δοθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ για ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων για τη λίστα Λαγκάρντ. Την ώρα που κόβονται άγρια μισθοί και συντάξεις και ένας για 800 ευρώ χρέη στην ΕΥΔΑΠ ή στο Δημόσιο του βγάζουν στο σφυρί το σπίτι, τεράστια ποσά στο εξωτερικό δεν έχει ελέγξει το κράτος αν τα είχαν δηλωμένα και νόμιμα και δεν έχει εισπράξει από αυτούς που δεν τα είχαν δηλωμένα ούτε ένα ευρώ. Πρόκειται για σκάνδαλο, για το οποίο υπάρχουν κραυγαλέες πολιτικές ευθύνες και για κάποιους πρέπει να εξεταστούν και οι περαιτέρω ποινικές ευθύνες. Δεν μπορεί οι ευθύνες Παπακωνσταντίνου να γίνουν γομολάστιχα για τις ευθύνες άλλων» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ενιαίου πλέον ΣΥΡΙΖΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...