Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Το παρασκήνιο της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης: Το τρυφερό χάδι του Βενιζέλου, το λάιμ φόρεμα της Ζέτας και γιατί έψελνε ο πρωθυπουργός

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τρίτης η ορκωμοσία των 27 υπουργών, υφυπουργών και αναπληρωτών που είτε πρωτομπήκαν, είτε άλλαξαν χαρτοφυλάκιο στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Χειραψίες, φιλιά, εντυπωσιακά φορέματα και όλο το backstage της σημερινής ορκωμοσίας.

Οι νέες υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γενηματά και Εύη Χριστοφιλοπούλου επέλεξαν την ασφάλεια που προσφέρει το κλασικό ασπρόμαυρο ντύσιμο. Αντιθέτως, η Ζέτα Μακρή, η οποία έφθασε στο προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενη από το γιο της, επέλεξε να φορέσει ένα φόρεμα σε έντονο λάιμ χρώμα, σε στιλ Τζάκι Ωνάση -αλλά σε χρώμα που δεν θα επέλεγε ποτέ εκείνη, το οποίο είχε συνδυάσει με εντυπωσιακούς χρυσούς κρίκους, ενώ κρατούσε μια κίτρινη τσάντα τύπου Hermes.

Ολοι οι κύριοι της νέας κυβέρνησης φορούσαν κοστούμια σε σκούρες αποχρώσεις με γραβάτες από όλη τη χρωματική παλέτα. Ο μόνος που δεν φορούσε γραβάτα ήταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αλλα στιγμιότυπα από την ορκωμοσία που ξεχώρισαν ήταν όταν ο νέος υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρωθυπουργός έψελναν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Από την ορκωμοσία δεν έλειψαν και τα πηγαδάκια, με το πρώτο να σχηματίζεται ανάμεσα στον νέο υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, με τον πρώτο να τρέχει να μιλήσει στον δεύτερο αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Τα περισσότερα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου έφθασαν στο προεδρικό Μέγαρο με τα πόδια. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μοναδική εξαίρεση η Φώφη Γεννηματά που πήγε με το αυτοκίνητό της.

Οσο για τις χειραψίες... Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φίλησε σταυρωτά όλους τα μέλη της νέας κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, σε μια κίνηση που εξέπνεε τρυφερότητα, όταν ήρθε η ώρα να χαιρετήσει την Φώφη Γεννηματά, μετά τη χειραψία, συνέχισε να της κρατά για αρκετά λεπτά ακόμη το χέρι.

Από την ορκωμοσία απουσίαζε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικώ Ακης Γεροντόπουλος γιατί ήταν στο εξωτερικό και δεν βρήκε πτήση να επιστρέψει εγκαίρως. Ο κ. Γεροντόπουλος θα ορκιστεί τις επόμενες ημέρες μόνος του.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...