Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Το τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Σαμαρά: «Αντώνη, ο Φώτης έκανε πίσω»

Στο αεροπλάνο φαίνεται πως έμαθε ο Αντώνης Σαμαράς για την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από το κυβερνητικό σχήμα, μετά από τηλεφώνημα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος τον ειδοποίησε πως «ο Φώτης έκανε πίσω».

Οπως αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής», οι μηχανές του αεροπλάνου ήταν ακόμη ανοιχτές όταν ο κ. Σαμαράς άνοιξε το κινητό του για να ελέγξει τα μηνύματα, καθώς μόλις είχε επιστρέψει από την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη. Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το πρώτο τηλέφωνο που δέχθηκε ήταν από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά: «Τα έμαθες; Ο Φώτης έκανε πίσω». Ο κ. Σαμαράς, εμφανώς έκπληκτος του απάντησε: «Δεν έχω ιδέα, στο αεροπλάνο είμαι ακόμα».

Αμέσως, κατευθύνθηκε στο γραφείο του στη Μουρούζη και ενημερώθηκε στη διαδρομή για την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη. Οταν συναντήθηκαν, ο πρωθυπουργός του είπε σε έντονο ύφος: «νόμιζα ότι είχαμε συμφωνήσει σε ορισμένα πράγματα. Δεν ξέρω αν πιέζεσαι από το κόμμα σου, αλλά εσύ δεν έχεις κανέναν που να σε αμφισβητεί στην κοινοβουλευτική σου ομάδα. Έχεις υπόψη σου τις συνέπειες που θα υπάρξουν από αυτή τη στάση σου;» ρώτησε τον κ. Κουβέλη ο πρωθυπουργός, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ξεκαθαρίζει πως η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα ήταν αυτοκτονία.

«Θα μιλήσω με την κοινοβουλευτική μου ομάδα», ήταν το μόνο που είπε πριν φύγει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από το Μαξίμου και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...