Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ποιοι λένε στον Παπανδρέου ότι θα πάρει 10% αν κάνει νέο κόμμα και τι ρόλο ελπίζουν να τους δώσει...

Θα φτιάξει νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου; Αυτό προοιωνίζεται η δήλωσή του με αφορμή την αποχώρηση της Αριστερής πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ;

Εκείνοι που συνομιλούν συχνά μαζί του, αναφέρουν στο iefimerida.gr ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν λειτουργεί ποτέ πρόχειρα και ούτε λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ. Το σίγουρο είναι ότι με δημόσιες τοποθετήσεις του θα παρεμβαίνει, είτε για τα εσωτερικά της χώρας είτε για τις διεθνείς εξελίξεις, κάνοντας σαφές πως δεν είναι διατεθειμένος να σιωπήσει.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση που έχει λάβει, έχει κάνει ορισμένα από τα στελέχη του να αισιοδοξούν και να νομίζουν ότι φτιάχνοντας κάποιο καινούργιο κόμμα ο κ. Παπανδρέου, θα έχουν μέσα από αυτό και οι ίδιοι ρόλο.

Ισως και γι' αυτό να συντηρείται στην επικαιρότητα η συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα του λένε χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε αν κάνεις νέο κόμμα, θα πάρουμε τουλάχιστον 10%, και θα αποτελέσουμε ρυθμιστικό παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις».

Συνομιλητές του κ. Παπανδρέου εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός που έχει βιώσει από την πρώτη στιγμή την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε πάντα σε καίριες πολιτικές θέσεις, σε ηγετική ομάδα, που έγινε πρόεδρος και πρωθυπουργός και ξέρει πολύ καλά ο ίδιος τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά, διευκρινίζει ότι ένα κόμμα δεν γεννιέται πατώντας κάποιος ένα κουμπί. Τα κόμματα πρέπει να έχουν κοινωνική αποδοχή, να απευθύνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και να λύνουν προβλήματα πολιτών, όχι απλά να υπάρχουν για να υπάρχουν.

Φυσικά, γνωρίζει επίσης ότι ένα νέο κόμμα για να έχει ελπίδες να προχωρήσει χρειάζεται χρήματα για να οργανωθεί και να κινηθεί, χρειάζεται ένα φιλικό μιντιακό περιβάλλον, που αν όχι θα βοηθάει, τουλάχιστον δεν θα πολεμάει και τέλος, στελέχη ικανά να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.

Παρ' όλα αυτά, το γεγονός είναι ένα, αναφέρουν συνεργάτες του: Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα δεν έχει μιλήσει για το παραμικρό. Είτε για το αν πρόκειται να κάνει νέο κόμμα είτε για το αντίθετο. Δεν έχει δώσει το στίγμα του. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάποιο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Μέχρι τότε όμως καταλήγουν ότι ο κ. Παπανδρέου με την εμπειρία, τη γνώση, τις επαφές που διαθέτει εντός και εκτός της χώρας, όταν του δίνεται δημόσιο βήμα θα μιλάει. Είτε προσκεκλημένος από κάποιο φορέα, είτε από κάποια ξένη οργάνωση είτε σε διεθνή φόρα, θα λέει τη γνώμη του, βοηθώντας πάντα την πατρίδα του, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος. Και αυτό το έχει αποδείξει ο ίδιος, σημειώνουν.



Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...