Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Το σύνθημα για τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ταξίμ που... ενέπνευσε τον Αλέξη Τσίπρα [εικόνα]

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Πολύ περισσότερο, όταν αυτή η φωτογραφία βρίσκεται στο εξωτερικό και έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Πρόκειται για τη φωτογραφία που τράβηξε ο Ελληνας φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης από την Κωνσταντινούπολη και ανάρτησε στο twitter. Σε αυτήν, φαίνεται γραμμένο το σύνθημα «SYRIZA PADU!» σε έναν τοίχο κοντά στην πλατεία Ταξίμ, το οποίο παραπέμπει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Μάλιστα, αυτό το σύνθημα έδωσε το ερέθισμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να πει πως το κόμμα του κινείται πέρα από τα ελληνικά σύνορα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης: «Οι εξεγερμένοι στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη, έγραφαν συνθήματα με τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε το ίδιο συνέβαινε και πέρσι στην Ισπανία, στους Αγανακτισμένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι, πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, μία έννοια αντίστασης, ανατροπής, λαϊκής συσπείρωσης, την οποία κρατούμε βαθιά ριζωμένη μέσα στη σκέψη μας».Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...