Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Χωμενίδης: «Αυτοχειρία» η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση

Αιχμηρός ο συγγραφέας για τους πρώην συντρόφους του στην Αγίου Κωνσταντίνου 

«Όχι δάκρυα για την ΔΗΜΑΡ» τιτλοφορείται το άρθρο του συγγραφέα, Χρήστου Χωμενίδη, στο οποίο αναφέρεται για την εμπειρία του στη Δημοκρατική Αριστερά, σαν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Στο κείμενό του που δημοσιεύεται στο protagon.gr κατηγορεί την ΔΗΜΑΡ πως θέλησε να είναι «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ», ενώ υποστήριξε πως στην Αγίου Κωνσταντίνου υπάρχουν «επαγγελματίες» πολιτικοί.

Στην αρχή ο κ. Χωμενίδης αναφέρεται με όμορφα λόγια για την ίδρυση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, γράφοντας «θυμάμαι τους πρώτους της μήνες σαν έναν διαρκή οργασμό ιδεών. Σαν μια αλληλοδιαδοχή δημιουργικών συγκρούσεων».

Στη συνέχεια υποστηρίζει πως ήρθε αντιμέτωπος με «ανθρώπους που έχουν επενδύσει τα πάντα στο κόμμα», ενώ παράλληλα κάνει λόγο και για «χρυσές» μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ.

Μάλιστα υπογράμμισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν παρήγαγε αξιόλογο κυβερνητικό έργο, επισημαίνοντας πως ακόμα και σε θέματα Πολιτισμού, «η παρουσία της στην κυβέρνηση δεν βοήθησε σε τίποτα. Ούτε την υποβάθμιση του υπουργείου σε υφυπουργείο μπόρεσε να σταματήσει, ούτε την κατάργηση του ΕΚΕΒΙ, ούτε τις τραγελαφικές επιλογές στο Εθνικό Θέατρο και στο ΚΘΒΕ».

Αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως «η ιστορία με την ΕΡΤ δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Εφόσον ο αρμόδιος υπουργός -εκ της Δημοκρατικής Αριστεράς ορμώμενος- δεν είχε καταφέρει επί τόσους μήνες να εντοπίσει από το σύνολο του Δημοσίου τους υπαλλήλους εκείνους που η απομάκρυνσή τους θα σήμαινε εξορθολογισμό και όχι αυταρχισμό, αναμενόμενο ήταν όταν θα έφτανε ο κόμπος στο χτένι, ο Αντώνης Σαμαράς να επιχειρήσει χειρουργική επέμβαση με τσεκούρι».

Τέλος χαρακτήρισε ως «αυτοχειρία» την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την συγκυβέρνηση, ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει η ΔΗΜΑΡ να ξαναμπεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...