Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η αλλόκοτη τύχη της υφυπουργού Ζέττας Μακρή – Βουλευτής το Μάρτιο, υπουργός από σήμερα

Αυτός ο ανασχηματισμός είχε μεταμεσονύχτιες εκπλήξεις: Ο λόγος για την αιφνιδιαστική απόφαση της Σοφίας Βούλτεψη να μην αναλάβει τη θέση που της πρότεινε το Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα να αναλάβει τελικά στη θέση της υφυπουργού Υγείας, υπό τον Αδωνι Γεωργιάδη, η Ζέτα Μακρή. Η βουλευτής είχε επιστρέψει στο Κοινοβούλιο μόλις τον περασμένο Μάρτιο μετά το θάνατο του Αθανάσιου Νάκου.

Η κυρία Μακρή ορκίστηκε βουλευτής στο τέλος Μαρτίου, εκπροσωπώντας τη Μαγνησία μετά το θάνατο του Αθανάσιου Νάκου, οπότε και χήρεψε η βουλευτική έδρα. Λίγους μήνες μετά βρέθηκε στην κυβέρνηση, με αφορμή αυτή τη φορά την αινιγματική απόφαση της Σοφίας Βούλτεψη να μη λάβει μέρος στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με την προσωπική της ιστοσελίδα (την οποία πάντως δεν έχει ενημερώσει με αποτέλεσμα να μην αναφέρεται στην είσοδό της στο Κοινοβούλιο το Μάρτιο) είναι κόρη της Δώρας και του Μιχάλη Μακρή, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας. Έχει δύο παιδιά, τον Μιχάλη και τον Κωνσταντίνο, φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Τελείωσε το Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Βόλου και σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Cambridge. Eίναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...