Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Απόρριψη με σήματα... Μορς

Οτι θα ερχόταν η στιγμή που αντί για «χαλασμένο τηλέφωνο» θα μιλούσα για «χαλασμένο μέιλ», ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Στην περίπτωση της συνεννόησης της κυβέρνησης με την τρόικα για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών, νομίζω ότι σημειώθηκαν και τα δύο φαινόμενα.


Εξηγούμαι: μου λένε ότι αφού το σχετικό σχέδιο για αναδιάρθρωση και εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ εστάλη εγκαίρως στους τροϊκανούς, είχε οριστεί μια τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων για την περασμένη Πέμπτη. Αυτή όμως δεν έγινε ποτέ. 

Πληροφορούμαι ότι οι τροϊκανοί ειδοποίησαν ότι δεν ήταν έτοιμοι να απαντήσουν και μετέφεραν την τηλεδιάσκεψη για τη Δευτέρα. Και αυτή δεν έγινε ποτέ. Στη θέση της, στα υπουργεία Οικονομικών και Αμυνας έλαβαν την επιστολή του εκπροσώπου της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ γνωστοποιείτο ότι η πρόταση ως έχει απορρίπτεται και ότι θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη πρόταση.

Σαν να ακούω το υπουργείο Οικονομικών να ψιθυρίζει στο Αμυνας «σας τα 'λεγα». Το σημειώνω επειδή στο οικονομικό επιτελείο εξαρχής είχαν ταχθεί υπέρ του κλεισίματος, αντί της αναδιάρθρωσης εν λειτουργία. Στην πορεία άλλαξαν γνώμη, αλλά φοβάμαι ότι είναι αργά. Την άποψη περί «ξαφνικού θανάτου» των τριών βιομηχανιών φαίνεται, πάντως, ότι ασπάζονται και στο ΤΑΙΠΕΔ. Εξού και η ιστορία θα έχει ενδιαφέρον. tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...