Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αιχμές ψυχάρη κατά Στουρνάρα μέσα απο το Βήμα

Κριτική στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όχι μόνο για τον τρόπο που νομοθετεί αλλά και για τη συμπεριφορά που έχει στις προτάσεις που υποβάλουν οι νέοι βουλευτές ασκεί ο Ανδρέας Ψυχάρης.Αυτή τη φορά μέσα από άρθρο του στο βήμα της Κυριακής, Ο βουλευτής της ΝΔ αφού καρφώνει τον Γιάννη Στουρνάρα οτι έχει αφήσει τις προτάσεις του να λιμνάζουν όπως λέει στα υπουργικά συρτάρια καταθέτει τις ιδέες για πιο δίκαιη φορολόγηση των πολιτών.


Μεταξύ άλλων προτείνει όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν άλλη πηγή εισοδήματος πλην του μισθού ή της σύνταξής τους να μην υποβάλουν φορολογική δήλωση. Η παρακράτηση γίνεται αυτόματα στην πηγή κι όλη η υπόλοιπη διαδικασία είναι περιττή. Έτσι, οι ίδιοι θα γλυτώσουν από μια γραφειοκρατική διαδικασία και την ανάλογη ταλαιπωρία.

Ακόμα με δεδομένο οτι μέσα στο Σεπτέμβριο θα έρθει στη βουλή η διάταξη για τις αποδείξεις ο κ.Ψυχαρης προτείνει να εφαρμοστεί το αμερικανό σύστημα, δηλαδή η φορολόγηση αποκλειστικά και μόνο των ποσών που απομένουν από τα έσοδα ενός φυσικού προσώπου αφού αφαιρεθούν ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι δαπάνες τις οποίες κάνει στην διάρκεια μιας χρονιάς. Από την αγορά μιας τσίχλας ως την προμήθεια οικιακών συσκευών. Κι από το «πακέτο» με φαγητό που έρχεται στο σπίτι ως τα έξοδα των διακοπών ή την αγορά ενός αυτοκινήτου.

Ο ίδιος πιστεύει οτι αν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό όλοι θα απαιτούν αποδείξεις για τα πάντα γιατί θα τους είναι πραγματικά χρήσιμες και όλοι θα έχουν επιπλέον κίνητρο να ξοδέψουν χρήματα βοηθώντας έτσι την αγορά να πάρει μια ανάσα.

Τέλος ως ένα τρόπο ανάσχεσης της ανεργίας προτείνει όσοι προσλαμβάνουν προσωπικό με νόμιμο τρόπο να παίρνουν πίσω από το κράτος ένα μικρό μέρος των χρημάτων που θα αποδίδουν από τον ΦΠΑ.

Αν κάποιες απ´αυτες τις προτάσεις γίνουν δεκτές θα το ξέρουμε το επόμενο διάστημα ,παντως ο ίδιος φερεται αποφασισμένος να τις φέρει με κάθε τρόπο στη βουλή και να συγκρουστεί γί´αυτές με τον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...