Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοσιογράφος του BBC σε Γεωργιάδη: "Πώς δέχεστε να κάθεστε στα ίδια έδρανα με ναζιστές;"

Συνέντευξη στο BBC, παραχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε σε δύσκολη θέση, προσπαθώντας να εξηγήσει το τι συμβαίνει στην Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή.


Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη, πόσο τον ανησυχεί το φαινόμενο.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι πολύ ανήσυχος, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή "ναζιστικό κόμμα" και πρόσθεσε ότι η άνοδός της οφείλεται στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.

"Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, έχουν χάσει τη δουλειά τους και είναι οργισμένοι και έχουν χάσει την ελπίδα για τη Δημοκρατία" είπε χαρακτηριστικά.

Ο δημοσιογράφος έθεσε και το θέμα της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία. Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ψήγματα αλήθειας σε αυτόν τον ισχυρισμό.

"Κάποιοι άνθρωποι στην αστυνομία, χωρίς να είναι ναζί, συμπαθούν το συγκεκριμένο κόμμα, επειδή δεν έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνο είναι" σημείωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς ακροδεξιό κόμμα, αλλά ναζιστικό κόμμα.

"Είστε ξεκάθαρος, ωστόσο κάθεστε μαζί τους σε ένα κοινοβούλιο. Αν είναι ναζί, όπως λέτε ή εγκληματική οργάνωση, όπως τους έχουν χαρακτηρίσει άλλοι βουλευτές, γιατί τους δέχεστε στη Βουλή;" ρώτησε ο δημοσιογράφος.

"Τι προτείνετε να τους πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές;" είπε χαριτολογώντας ο κ. Α. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα να βγει το συγκεκριμένο κόμμα εκτός νόμου.

"Τι εννοείτε; Πώς γίνετε ένα κόμμα που το περιγράφετε ως εγκληματική οργάνωση, να βρίσκεται στο κοινοβούλιο;" ρώτησε εύλογα ο δημοσιογράφος.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και για να κηρυχθεί παράνομο το κόμμα, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο, το ελληνικό κράτος θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την οργάνωση.

Σφυροκόπημα για το παρελθόν του υπουργού

Ο κ. Γεωργιάδης ερωτήθηκε και για το αν ο ίδιος δυσκολεύεται να μιλήσει επικριτικά για την ακροδεξιά, καθώς στο παρελθόν και ο ίδιος βρισκόταν σε κόμμα της ακροδεξιάς.

"Μόνο ακροαριστεροί μου το λένε ως κατηγορία, διότι όλοι ξέρουν ότι ποτέ δεν συμπαθούσα ποτέ τέτοιου είδους ιδέες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι χρυσαυγίτες με έχουν χτυπήσει δυο φορές στο παρελθόν και με μισούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον".

"Ίσως σας μισούν, επειδή θεωρούν ότι προδώσατε τις κοινές σας αξίες" ήρθε η πληρωμένη απάντηση από τον δημοσιογράφο, ο οποίος τόνισε ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν μέλος του ΛΑΟΣ, του οποίου ο αρχηγός είχε ακραία και ρατσιστική ρητορική.

"Οι χρυσαυγίτες με χτύπησαν όταν ήμουν στο ΛΑΟΣ. Το ΛΑΟΣ, δεν ήταν ναζιστικό κόμμα. Δεν έχω πει τίποτα ενάντια στους Εβραίους, ούτε το ΛΑΟΣ είχε πει" υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, ωστόσο ο Βρετανός δημοσιογράφος δεν πείστηκε, λέγοντας ότι το ισραηλιτικό συμβούλιο Ελλάδος τον είχε κατηγορήσει για αντισημιτική προπαγάνδα.

Ο Α. Γεωργιάδης, διέψευσε τον δημοσιογράφο και η συζήτηση ολοκληρώθηκε, με τον υπουργό να καλείται να απαντήσει στο πώς θα λυθεί το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής.

"Η Δημοκρατία μας είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Χρυσή Αυγή", τόνισε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...