Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Στα τηλέφωνα για την 3η του Σεπτέμβρη

Επί ποδός βρίσκεται ο μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη ενόψει των αυριανών και μεθαυριανών εκδηλώσεων για την 3η Σεπτεμβρίου. Δεν χρειάζεται να σταθώ ιδιαιτέρως στη σημασία που δίνουν στο ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι τρεις πρόεδροι του κόμματος - δύο πρώην και ο νυν - θα δώσουν το «παρών» και θα μιλήσουν για το μέλλον της παράταξης.

Εξού και αυτές τις ημέρες απευθύνονται προσωπικά προσκλήσεις σε ιστορικά στελέχη του κόμματος, προκειμένου να μη χάσουν τη σπάνια στιγμή που ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα βρεθούν όλοι μαζί και θα κάνουν μπρεϊνστόρμινγκ για το ΠΑΣΟΚ. Κατόπιν τούτων, δεν μου κάνει εντύπωση που το καθήκον αυτό ανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος προχωρά και στις σχετικές κλήσεις. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Γιάννη Καψή, τον Σπύρο Μερκούρη, τον Αντώνη Λιβάνη, καθώς και με στενούς συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως η Αγγέλα Κοκόλα.

Θα είναι όλοι εκεί. Διά της απουσίας του θα λάμψει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος πληροφορούμαι ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό. Παρόντες θα είναι, όμως, οι πέντε «δήμαρχοι της Κεντροαριστεράς». Αναφέρομαι στους Γιώργο Καμίνη, Γιάννη Μπουτάρη, Πάνο Σκοτινιώτη, Φίλιππο Φίλιο και Γιάννη Δημαρά, οι οποίοι έχουν ήδη ενημερώσει τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία τους.

Με αυτά και με εκείνα, θυμήθηκα τη Μιλένα Αποστολάκη. Πληροφορούμαι ότι της έγινε κρούση από τη Χαριλάου Τρικούπη να παραστεί στις εκδηλώσεις και εκείνη αρνήθηκε. Θυμίζω ότι έχει λάμψει διά της απουσίας της μετά την καταψήφιση του δεύτερου Μνημονίου. Μαθαίνω ότι έχει επιστρέψει στο δικηγορικό της γραφείο, αλλά ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την πολιτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...