Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη σε κατηγορίες για τον κ. Λαφαζάνη


Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης κατά την χθεσινή παρουσία του σε τηλεοπτικό κανάλι κλήθηκε να σχολιάσει άρθρο που έχει δημοσιευτεί στο iskra.gr στο οποίο αναφέρεται το εξής, «Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πρέπει να γίνει αφετηρία φόβου και αναδίπλωσης. Δεν πρέπει να οδηγήσει την ίδια την Αριστερά να δίνει εξετάσεις καταδίκης γενικώς και αορίστως της βίας και ένταξής της στο λεγόμενο «συνταγματικό» και «δημοκρατικό» τόξο ως συμπλήρωμα της Πασοκονεοδημοκρατίας …….. Η Αριστερά τούτη την ώρα δεν θα πρέπει να επιλέξει (ή ακόμα χειρότερα, να συγκροτήσει) το «καλό», έναντι του «κακού», αστικό στρατόπεδο.»

Ο κ. Μιχελογιαννάκης μετά και την σχετική ενημέρωση που του έκαναν οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι όσον αφορά δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκίμαζαν το εν λόγω άρθρο απάντησε :

«Δυστυχώς, η πολιτική των μνημονίων έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε ανθρωπιστική κρίση.

Όταν λοιπόν τα κόμματα τα οποία ευθύνονται για την εισαγωγή της Ελλάδας στην μνημονιακή της εποχή, τα οποία έχουν ονοματεπώνυμο αλλά δυστυχώς δεν έχουν ακόμα αναλάβει έμπρακτα τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό.

Όταν ο απλός πολίτης δεν έχει δει ακόμα την καταδίκη των ατόμων και των κομμάτων που τον έφτασαν στην εξαθλίωση.

Όταν τα κόμματα αυτά καταργούν την ίδια την κοινοβουλευτική δημοκρατία, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με νομοθετικά διατάγματα, με νομοσχέδια τα οποία έρχονται με τη μορφή του κατεπείγοντος, νομοσχέδια με ένα άρθρο, με ακύρωση ακόμα και της ώρας του Πρωθυπουργού αλλά και με την συνεχιζόμενη τακτική των Υπουργών να μην απαντούν σε βουλευτές.

Όταν ακόμα και απλές προσφυγές πολιτών καταλήγουν στο να αποδεικνύουν αντισυνταγματικότητα των νόμων.

Όταν τα ενοχικά κόμματα έχουν δείξει επικίνδυνη ανοχή σε παρόμοια φαινόμενα, όπως τα 32 περιστατικά που καθυστερημένα στέλνουν σήμερα στη δικαιοσύνη.

Όταν έκλειναν το μάτι στην ανοχή της αστυνομίας, της δικαιοσύνη, την ανοχή των ΜΜΕ που εξοικείωναν τον κόσμο με τέτοιου είδους πολιτικές.

Όταν λοιπόν όλα αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν, τότε ποιό δημοκρατικό και συνταγματικό τόξο είναι αυτό που περιλαμβάνει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

Αυτό το διαχωρισμό ήθελε να δείξει το άρθρο και τίποτε άλλο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...