Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ, όπως ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

Λένε ότι τα καλύτερα έρχονται. Δεν το πολυπιστεύω, αλλά στο ΠΑΣΟΚ ελπίζουν σε καλύτερη πορεία. Εξού και το «ζουμί» των επετειακών εκδηλώσεων το έχουν κρατήσει για σήμερα, κι ας έχει 4 ο Σεπτέμβρης. 

Αυτό, όπως μου εξηγεί πηγή μου, προκειμένου να σηματοδοτηθεί η επόμενη ημέρα. Εξού και τη μεγάλη αίθουσα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού την έχουν κρατήσει για σήμερα. Η μικρή αίθουσα, πάντως, γέμισε χθες. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Πέτρου Κουναλάκη, ενώ παρών, αν και δεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας (φωτογραφία), ο οποίος διατηρεί προσωπική σχέση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Απαρατήρητο δεν πέρασε το γεγονός ότι το «παρών» έδωσαν αρκετοί παππούδες. Πηγή μου με οξεία αίσθηση του χιούμορ μού λέει ότι το σκηνικό των ασπρομάλληδων του θύμισε λίγο τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ όπου εμφανίζονται βετεράνοι του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Για του λόγου το αληθές, σε μια αυθόρμητη στιγμή, εκλήθη να μιλήσει ο «καπετάν Ερμής» (Βασίλης Πριόβολος), διοικητής του ΕΛΑΣ.

Μερικά πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ. Οπως το γεγονός ότι όταν ο Απόστολος Κακλαμάνης αρχίζει να μιλάει, ξεχνά να σταματήσει. Η παράδοση αυτή δεν έσπασε ούτε χθες, παρότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής συμμετείχε στο προεδρείο της πρωινής συνεδρίας και άρα δεν ήταν ομιλητής. Αυτό, βέβαια, δεν τον πτόησε, αφού όχι μόνο μίλησε περισσότερο από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αλλά παρενέβαινε και κάθε φορά που παρουσίαζε και έναν ομιλητή.

tanea.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...