Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Καβγάς Βενιζέλου- Ζωής Κωνσταντοπούλου


«Η Ελλάδα ζήτησε και ζητά μια καθαρή, απερίφραστη και σταθερή καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων, ζητά ειρηνευτική διάσκεψη για το μέλλον της Συρίας (Γενεύη-2) κι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, αντίστοιχο της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.


Υπερασπιζόμενος δε, προηγούμενες δηλώσεις του, τόνισε πως «ουδέποτε η Ελλάδα αναφέρθηκε σε στρατιωτική επέμβαση, ουδέποτε καταδίκασε δράστη της χρήσης χημικών όπλων, αλλά την χρήση καθεαυτή - και ουδέποτε έγινε μνεία δράστη, ακριβώς επειδή περιμένουμε να αποφανθεί η διεθνής κοινότητα».

Ο κος Βενιζέλος δέχθηκε έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση για τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις του, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα να παρατηρεί πως «η Ελλάδα ταυτίστηκε με τις δυνάμεις εκείνες, που εξήγγειλαν επιθετικές πρωτοβουλίες, αγνοώντας την παγκόσμια ανησυχία για τις μονόπλευρες αξιολογήσεις τους - και σήμερα βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία».

Η δε Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως ο υπουργός Εξωτερικών «χρησιμοποίησε τα ανθρώπινα δικαιώματα για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή της χώρας μας σε επιθετικό πόλεμο».

«Πρόκειται για μία ηθελημένη και παιδαριωδώς παραποιημένη ανάγνωση των δηλώσεών μου», απάντησε ο κος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...