Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Le Figaro: Η Ελλάδα είναι άρρωστη στο κρεβάτι

Με ένα ειρωνικό λογοπαίγνιο αναφέρεται στην Ελλάδα η εφημερίδα Le Figaro σε χθεσινό της άρθρο. «Η Ελλάδα είναι άρρωστη στο κρεβάτι» γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στην ασθένεια του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών και συνδέοντας αυτό το ατυχές γεγονός με την οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

«Και οι δυο βρίσκονται στο νοσοκομείο από το Σάββατο, ο πρωθυπουργός για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και ο Βασίλης Ράπανος για αιφνίδια αδιαθεσία, αλλά η κατάσταση της υγείας του παραμένει μυστική» αναφέρει η εφημερίδα.

Η γαλλική εφημερίδα σε εκτενές ρεπορτάζ γράφει ότι ο Πρωθυπουργός θα αντικατασταθεί στο ταξίδι του στις Βρυξέλλες από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Γιώργο Ζανιά ενώ κάνει αναφορά και στη ματαίωση της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος και για την προγραμματική συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης και η αρθρογράφος επιμένει στα σημεία-παροχές: πάγωμα των περικοπών σε μισθούς και επιδόματα, αύξηση του χρόνου παροχής του επιδόματος ανεργίας, όχι νέες απολύσεις στο δημόσιο.

«Σύμφωνα με τους ειδικούς η νέα κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεσφίξει τη μέγγενη της λιτότητας αφού η ανεργία φτάνει το 24% και οι στατιστικές δείχνουν 1.200.000 ανέργους για το 2012» αναφέρει.

«Για να υλοποιήσει τους στόχους που έβαλε σε μια οικονομική συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη, η Αθήνα θα ζητήσει επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης του δημοσιονομικού συμφώνου κατά δυο χρόνια, ως το 2016, συνολικά» αναφέρει η Le Figaro.

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της προμηνύονται ιδιαίτερα δύσκολες διότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει το πρόγραμμα όσο γίνεται γρηγορότερα αντί να ζητάει από άλλους τι μπορούν να κάνουν για την Ελλάδα» καταλήγει η εφημερίδα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...