Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Οι νέοι ένοικοι του Μαξίμου - ΟΛΟΙ οι άνθρωποι του Σαμαρά

Ο Γιάννης Μιχελάκης

Ο βασικός πυρήνας των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει ήδη εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει στρωθεί στη δουλειά. 


Η πρωθυπουργική ομάδα αποτελείται από άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης του κ. Σαμαρά, δοκιμασμένα και ικανά.

Τάκης Μπαλτάκος
Με την πρώτη απόφαση που υπέγραψε ως πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, ορίστηκε γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ο νομικός σύμβουλός του και διαχρονικός συνεργάτης του Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον κ. Σαμαρά από τη δεκαετία του ’80 και είχε γίνει ευρύτερα γνωστός ως νομικός εκπρόσωπος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Ο διακεκριμένος δικηγόρος αναμένεται να αποτελέσει δίαυλο και μεταξύ των υπουργών της κυβερνητικής συμμαχίας.

Διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου αναλαμβάνει ο μέχρι χθες διευθυντής του γραφείου του προέδρου στη λεωφόρο Συγγρού, Κώστας Μπούρας, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο εμπιστεύεται όσο λίγους. Οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι ελάχιστες. Οπως σημειώνουν από τη Συγγρού, είναι ο εξ απορρήτων του κ. Σαμαρά.

Γ. Μουρούτης
Διευθυντής του γραφείου Τύπου ορίζεται ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Μουρούτης, πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του κ. Σαμαρά. Η συνεργασία των δύο ανδρών ξεκίνησε πριν από περίπου είκοσι χρόνια.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα εδρεύει και ο πολιτικός σύμβουλος του κ. Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης. Τρεις φορές βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, ειδικός στον τομέα συντονισμού και προσωπικός φίλος του κ. Σαμαρά, τον οποίο είχε ακολουθήσει και στην Πολιτική Ανοιξη. Πρόκειται για τον «αφανή» σύμβουλο του νέου πρωθυπουργού, που επιθυμεί να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά πάντα κοντά στον Αντώνη Σαμαρά.



Δημ. Σταμάτης
Στην ομάδα του Μαξίμου θα προστεθεί και ο νέος βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο τα τελευταία δυόμισι χρόνια στη χάραξη της στρατηγικής του κόμματος.

Με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, συναντήθηκε για πρώτη φορά την εποχή που το Σκοπιανό βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και από τότε είχαν αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις. Ηταν προσωπική επιλογή του πρόεδρου της Ν.Δ. η ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, καθώς του είχε δώσει τη θέση του πολιτικού του συμβούλου από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Θεωρείται πως είναι ο αρχιτέκτονας της επικοινωνιακής στρατηγικής του προέδρου της Ν.Δ., ενώ εργάζεται στη Συγγρού νυχθημερόν προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Χρ. Λαζαρίδης
Στον στενό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού, και ο Γιάννης Μιχελάκης, μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Στο νέο πρωθυπουργικό επιτελείο προστίθεται ως οικονομικός σύμβουλος ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, καθηγητής Γιάννης Μουρμούρας, ο διαχρονικός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, δικηγόρος Διονύσης Καραχάλιος, γραμματέας στη Συγγρού για τις σχέσεις κόμματος - κοινωνίας, καθώς και ο υπεύθυνος για την ηλεκτρονική δικτύωση του κόμματος Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος θα διαχειριστεί τη μηχανοργάνωση και τη διαδικτυακή εικόνα του Μαξίμου. Διευθυντής διπλωματικού γραφείου αναλαμβάνει ο Αγγελος Υψηλάντης, για πολλά χρόνια διπλωματικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.


ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ/εspresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...