Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ποιοι είναι οι «εκλεκτοί» του Γιάννη Στουρνάρα

Αν και όπως λέει το στενό περιβάλλον του Γιάννη Στουρνάρα, «είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για πρόσωπα και πράγματα», ήδη ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να ορκιστεί εντός του Σαββατοκύριακου εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, αναζητά τους στενούς του συνεργάτες αρχής γενομένης από τον νέο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ο οποίος λειτουργεί ως το δεξί χέρι του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών.

Αν και τα στόματα είναι... ερμητικά κλειστά, η πρώτη ματιά του κ. Στουρνάρα πέφτει στους στενούς συνεργάτες του στο ΙΟΒΕ και ειδικότερα σε τρία πρόσωπα, από τα οποία ένα τουλάχιστον εκτιμάται ότι θα βρεθεί λίαν συντόμως στο πλάι του νέου υπουργού.

Το πρώτο πρόσωπο είναι ο Νίκος Καραβίτης, υπεύθυνος Έρευνας στο Παρατηρητήριο Δημόσιου Τομέα του ΙΟΒΕ, αλλά πάνω από όλα διατελέσας Γενικός Γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας τη περίοδο όπου ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν πρόεδρος του ΣΟΕ στο υπουργείο Οικονομικών, κάτι που τον βάζει πρώτο στη λίστα... υποψηφιοτήτων.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Νίκος Ζόνζηλος, Επιστημονικός Σύμβουλος στο πεδίο των Διαρθρωτικών αλλαγών και Ανταγωνιστικότητας του ΙΟΒΕ, ο οποίος έχει διατελέσει υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ διετέλεσε από το 2001 έως το 2009 μέλος των ομάδων εργασίας προβλέψεων και οικονομετρικών υποδειγμάτων της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Το τρίτο πρόσωπο- μάλλον... αουτσάιντερ- είναι ο Άγγελος Τσακανίκας, ο μικρότερος σε ηλικία (38 ετών) από τους συνεργάτες του κ. Στουρνάρα στο ΙΟΒΕ, αλλά υπεύθυνος Έρευνας στο τμήμα Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, κάτι που σημαίνει ότι είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του συνόλου του ερευνητικού και μελετητικού έργου που επιτελείται στο Ίδρυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...