Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η κόρη του Παντελή Βούλγαρη κάνει ντοκιμαντέρ για το "φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ"

Με μια κάμερα στο χέρι και δίχως να κάνει αισθητή την παρουσία της τραβούσε διαρκώς πλάνα από την μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα αλλά και τις αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 17ης Ιουνίου. Η 33χρονη σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Βούλγαρη, κόρη της συγγραφέα Ιωάννας Καρυστιάνη και του Παντελή Βούλγαρη, εντυπωσιασμένη από το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τις δράσεις του κόμματος, τις συγκεντρώσεις και τα πρόσωπα που βρίσκονται πλέον στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

«Δεν έχω καμιά πολιτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τους τελευταίους μήνες, παρακολουθώντας στα τηλεοπτικά κανάλια δημοσιογράφους και πολιτικούς από διάφορα κόμματα να επιτίθενται σκληρά και με απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ, ένιωσα την ανάγκη να καταγράψω την καθημερινότητα στα γραφεία του, στις λαϊκές συνελεύσεις με στόχο να γίνει ένα ντοκιμαντέρ που θα αποτυπώνει την ατμόσφαιρα και τις συμπεριφορές, πολιτικές και ανθρώπινες του κόσμου του», αναφέρει στο protothema.gr η κυρία Βούλγαρη.

Το ντοκιμαντέρ δεν εστιάζει στο πρόγραμμα διακυβέρνησης και δεν θα προβάλλονται συνεντεύξεις με οικονομολόγους που αναλύουν την διεθνή κρίση. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται πως έχουν πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ, στις προσωπικές τους στιγμές, στην μάχη που δίνουν μέσα και έξω από την Βουλή. «Σκοπός μου είναι να αναδείξω τους φόβους, τις ελπίδες, τους στόχους, τα αστεία, τα ξενύχτια, το φαγητό που τρώνε όλοι μαζί στο κυλικείο. Θέλω να αναδείξω το διαφορετικό ύφος και ήθος των ανθρώπων που δεν είναι απαραίτητα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, έτσι όπως το έχω ζήσει εγώ που βγαίνει από το πως είναι στημένα τα απλά μικρά γραφεία τους στην πλατεία Κουμουνδούρου, μέχρι το πως κυκλοφορούν τα στελέχη μέσα στον κόσμο, χωρίς φρουρά, χωρίς φιμέ τζάμια, ακριβά ρούχα και χωρίς 40 βοηθούς ο καθένας».

Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται επίσης η δουλειά που γίνεται από τον Αλέξη Τσίπρα, το επιτελείο του και τα στελέχη που τρέχουν στις λαϊκές συνελεύσεις, οργανώνουν τις εκδηλώσεις ακόμα και τις τρεις κυρίες οι οποίες κάθε μεσημέρι μαγειρεύουν ζεστό σπιτικό φαί και το διαθέτουν στο κυλικείο για όποιον πεινάει.

Το ντοκιμαντέρ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, ενώ ο εξοπλισμός είναι δανεικός. «Εγώ κάνω σενάριο-σκηνοθεσία, η παραγωγός είναι η Ελένη Αφεντάκη και Βάσω Πατρούμπα και το συνεργείο που βοήθησε με κάμερες και ήχο είναι ο Νίκος Ακτύπης, Δημήτρης Κασιμάτης, Ραμόν Μαλαπέστα και Δημήτρης Φαντάκης. Ο στόχος είναι να παιχτεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στους κινηματογράφους με διανομή. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είμαι άνεργη και μοντάρω την ταινία μεγάλου μήκους που έκανα με τίτλο «συγχαρητήρια στους αισιόδοξους».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...