Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ διεξάγεται τώρα η χωροταξική μάχη των εδράνων

Εξελίξεις σημειώνονται στη... χωροταξική «μάχη της Αριστεράς» για τα έδρανα στη Βουλή. Όπως όλα δείχνουν, το ΚΚΕ δέχεται τελικά να «οπισθοχωρήσει», αλλά τώρα το «μέτωπο» μετατοπίζεται ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ.

Ποιο είναι τώρα το θέμα; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκείται στην «κατάληψη» του αριστερού άκρου της αίθουσας. Πέραν των δυο μπροστινών εδράνων της άκρας αριστεράς πτέρυγας, αξιώνει να επεκταθούν οι θέσεις των βουλευτών του σε δυο από τα τρία μπροστινά καθίσματα της διπλανής μέσα αριστερής πτέρυγας.

Εάν αυτό συμβεί, το αποτέλεσμα θα είναι να κυριαρχεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρο το ... πρώτο πλάνο της αριστερής πτέρυγας του Κοινοβουλίου και να παραμείνει μόνος ο Φώτης Κουβέλης, «μαρκαρισμένος στενά» από δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...

Η αξίωσή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί ίσως να θεωρηθεί συμβατή προς τους νέους εκλογικούς συσχετισμούς, τη θεωρεί όμως «βαριά» η ΔΗΜΑΡ...

Μέχρι στιγμής ισχύει η ... εκεχειρία, ή -ακριβέστερα- η προσωρινή λύση στην οποία κατέληξαν τα κόμματα της Αριστεράς: Να τοποθετηθούν όπως και στη διαδικασία ορκωμοσίας και να δουν το θέμα σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής, το συντομότερο όταν αυτός εκλεγεί. Το βέβαιο είναι ότι στις «διαπραγματεύσεις» με τον πρόεδρο της Βουλής τα κόμματα της Αριστεράς προσέρχονται με δεδομένες διαφωνίες, σε ένα θέμα το οποίο επισήμως θεωρούν ως «ήσσονος σημασίας». Επισήμως και ... θεωρητικώς, διότι εμπράκτως η διαμάχη καλά κρατεί.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...