Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο Στέφανος Μάνος, ο «προδότης» Τζήμερος και τα 750.000 ευρώ...

Λένε ότι «όποιος κερδίζει στα χαρτιά χάνει στην αγάπη» – και τούμπαλιν... Παρηγοριές όμως υπάρχουν και στην πολιτική: Μπορεί να καταβαραθρώνεσαι στις εκλογές, αλλά να εισπράττεις το ποσό των 750.000 ευρώ. Αυτό ακριβώς το ευχάριστο συμβαίνει στο συνασπισμό των σχημάτων «Δημιουργία Ξανά» και «Δράση».

Όπως παρατηρεί στο σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Παρασκευή και 13», μπορεί αθροιστικά οι πολιτικοί σχηματισμοί του Θάνου Τζήμερου και του Στέφανου Μάνου να απώλεσαν την 17η Ιουνίου το 60% της εκλογικής δύναμης που κατέγραψαν την 6η Μαϊου, αλλά δεν χάνουν το μερίδιο από την κρατική επιχορήγηση.

Το ποσό που θα εισπράξουν ανέρχεται σε 750.000 ευρώ. Καθόλου άσχημα για έναν συνασπισμό που περιορίστηκε στο 1,59% των ψήφων. Το ποσοστό αυτό ήταν αρκετό για την είσπραξη, καθώς, όπως υπενθυμίζεται στο προαναφερθέν ρεπορτάζ, το όριο είναι 1,50%.

Όπως έλεγε κάποτε ο – αποβιώσας, προσφάτως- προπονητής ποδοσφαίρου Αλκέτας Παναγούλιας, «η πανωλεθρία και ο θρίαμβος συχνά χωρίζονται από μια κλωστή». Στην πολιτική τα πράγματα δεν είναι πάντοτε έτσι. Στην ... οικονομία της πολιτικής, όμως, είναι. Το 1,49% από το 1,51% απέχουν 750.000 ευρώ!

Ο κ. Τζήμερος προσφάτως «ξιφούλκησε» εναντίον των ... μετεκλογικών επικριτών του, λέγοντας σκωπτικά ότι είναι «προδότης», «γερμανοτσολιάς» και «μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα». Η εκλογική αποτυχία ή και ο σχολιασμός της αποτυχίας από τους άλλους, τον εξόργισαν. Στο οικονομικό γήπεδο, πάντως, η επιτυχία είναι απόλυτη, αναμφισβήτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...