Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

H Γιάννα στα κόκκινα πήγε στη Λυρική – Η απρόσμενη συνάντηση που δεν περίμενε και δεν ήθελε

Μια αναπάντεχη συνάντηση που σίγουρα προκάλεσε αμηχανία και ψιθύρους στο θέατρο Ολύμπια συνέβη κατά την πρεμιέρα της Σταχτοπούτας στη Λυρική. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από το προεδρικό θεωρείο και η Γιάννα Αγγελοπούλου με τους γιούς της από την πλατεία, διασταύρωσαν τα βλέμματα και όχι μόνο, αφού είχαν και ένα τετ α τετ, το πρώτο μετά την έκδοση του βιβλίου της με τις αποκαλύψεις για τη σχέση της με τον πρώην πρωθυπουργό.

Η διαφορά στη στάση του σώματος και στη συμπεριφορά ήταν εμφανής. Η Γιάννα Αγγελοπούλου χαμογελώντας πλατιά και μιλώντας με όλους, συνοδευόταν από τους δυο γιούς της και κάθισε στην πλατεία μαζί με το κοινό. Πολλά κινητά σηκώθηκαν για να την φωτογραφήσουν καθώς φορούσε ένα εκπληκτικό εφαρμοστό κοστούμι trois-pièces από βελούδο στο χρώμα που έχει το κόκκινο της Βουργουνδίας. Αεικίνητη σηκώθηκε και στα δύο διαλείμματα της υπέροχης όπερας Σταχτοπούτα σε μουσική του Ροσσίνι και κυκλοφορούσε δηλώνοντας πόσο ενθουσιασμένη είναι από την παράσταση.



Την ίδια ώρα ο Κώστας Σημίτης και η σύζυγός του Δάφνη, προτίμησαν τη μοναξιά του προεδρικού θεωρείου και έκαναν πολλούς να στραβολαιμιάσουν κοιτάζοντας ψηλά. Ο πρώην Πρωθυπουργός ιδιαιτέρως κομψός, με γαλάζια γραβάτα και κοστούμι με ελαφρώς σατινέ ύφανση (συζητήθηκε ως τολμηρή επιλογή για τα δεδομένα του) ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την Γιάννα Αγγελοπούλου στο διάλειμμα, όταν ανέβηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο θεωρείο προκειμένου να της προσφερθεί ένα δροσιστικό ποτό από τη Λυρική.



Εκεί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για λίγο, για πρώτη φορά μετά την έκδοση του βιβλίου όπου ανέφερε για τον πρώην πρωθυπουργού «Τελικά άρχισα να πείθομαι ότι ο πρωθυπουργός, τουλάχιστον με την καρδιά του, υποστήριζε τις προσπάθειές μου. Ωστόσο, η μετριοπαθής του προσέγγιση ήταν πρόβλημα για μένα. Παρόλο που έδινε την εντολή στους υπουργούς του να μου παρέχουν οτιδήποτε χρειαζόμουν, ο ίδιος παρέμενε απρόθυμος να τραβήξει αφτιά όταν εκείνοι παράκουγαν τις οδηγίες του. Οι κορυφαίοι εκ των συμβούλων του με αντιμετώπιζαν σαν ξένη και, ακόμη χειρότερα, σαν μέλος της αντιπολίτευσης. Θυμάμαι μια επίσκεψη στο γραφείο του Σημίτη για να διεκδικήσω τη χρηματοδότηση του γραφείου μας στο Ζάππειο, η οποία είχε ήδη εγκριθεί. Τον κοίταζα που σήκωσε το ακουστικό και τηλεφώνησε στον οικονομικό του σύμβουλο Νίκο Χριστοδουλάκη, ζητώντας εξηγήσεις για την καθυστέρηση της εκταμίευσης.



Είδα τον Σημίτη να χαμογελά και να κουνά το κεφάλι του. Οταν έκλεισε το τηλέφωνο με διαβεβαίωσε ότι "ο Νίκος θα φροντίσει το ζήτημα". Ο "Νίκος" δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση. Είχα φιλικές σχέσεις με έναν δημοσιογράφο που έτυχε να βρίσκεται δίπλα στον Χριστοδουλάκη όταν εκείνος σήκωσε το τηλέφωνο. Κι ενώ ο Σημίτης χαμογελούσε και έκανε νεύματα διαβεβαιώνοντάς με ευγενικά ότι θα έπαιρνα αυτό που ζητούσα, ο οικονομικός του σύμβουλος εξέφραζε ανοιχτά την απέχθειά του: "Εχω κι αυτή την πλούσια βρόμα που έρχεται εδώ και παίζει τα παιχνίδια της, λες και θα κερδίσουμε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών", έλεγε στους δημοσιογράφους. "Ανήκει στην αντιπολίτευση -σε αυτούς που έχουν όλο το χρήμα- και θέλει να ξοδέψουμε τα δικά μας λεφτά για να πετάει εκείνη από δω κι από κει με το ιδιωτικό της αεροπλάνο, να φορά τα διαμάντια της και να πίνει ποτά με τα σπουδαία πρόσωπα. Και στο τέλος θα χάσουμε τη διοργάνωση". Οταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε τι σκόπευε να κάνει, ο Χριστοδουλάκης απάντησε: "Ο πρωθυπουργός θα ξεχάσει τι της υποσχέθηκε και εκείνη θα αναγκαστεί να ξαναπάει σ' αυτόν και να παραπονεθεί ξανά από την αρχή"».
Φωτογραφίες Χάρης Ακριβιάδης

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...