Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαϊκή καμπάνια από το... Τέξας αρχίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ευρωπαϊκή καμπάνια από το... Τέξας αρχίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν αστειεύομαι. Πληροφορούμαι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ταξίδι-αστραπή στο Oστιν, την πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας, για να εμφανιστεί τη Δευτέρα ως κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο για το μέλλον της ευρωζώνης.
 
Για την ακρίβεια, ο Τσίπρας και μια σειρά οικονομολόγων (και όχι μόνο) θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων: Μπορεί να σωθεί η ευρωζώνη; Θα μου πείτε, τι σχέση έχει το μακρινό Τέξας με όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη; Εχει και παραέχει. Δεν θεωρώ τυχαίο ότι το διήμερο συνέδριο οργανώνει το Πανεπιστήμιο του Τέξας και συγκεκριμένα η έδρα στην οποία διδάσκει ο γιος τού Τζον Κένεθ Γκάλμπρεϊθ, Τζέιμς (φωτογραφία). Θυμίζω ότι ο εν λόγω είχε γνωριστεί με τον Τσίπρα στην Αθήνα, στο συνέδριο που είχε οργανώσει τον χειμώνα η ΜΚΟ της Λούκας Κατσέλη. Σημειώνω ακόμη ότι βασικοί ομιλητές θα είναι η συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων Μόνικα Φρασόνι και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ιβ Λετέρμ.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι ακόμη ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος είναι επισκέπτης-καθηγητής στην ίδια έδρα με τον Γκάλμπρεϊθ, καθώς και ο καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής του Χάρβαρντ Ρίτσαρντ Πάρκερ. Ο δεύτερος είναι παλαιός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου και ένας από τους «σοφούς» που είχε αναλάβει το εγχείρημα της αναμόρφωσης του πρωθυπουργικού γραφείου επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ομιλητής θα είναι και ο επί των οικονομικών Γιώργος Σταθάκης. Οπως διαβάζω στη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ιντερνετ. Ουδέν κρυπτόν...
 
Μικροπολιτικος - Τα Νέα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...