Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο Πολύδωρας ξαναχτύπησε

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο «προδήλως αντισυνταγματικό». 

Ο βουλευτής, που στο παρελθόν είχε προκαλέσει γκρίνια στο Μαξίμου για τις δηλώσεις του περί Χρυσής Αυγής, επανέρχεται αυτή φορά στέλνοντας μήνυμα κατά της φορολόγησης της αγροτικής γης, συνδέοντάς το και με την εθνική επέτειο.

Σε άρθρο του με τίτλο "Δημεύουν τα χωράφια μας!", το οποίο δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook, ο Β. Πολύδωρας αναφέρει ότι "Τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του" και προσθέτει με αφορμή την εθνική επέτειο ότι "Είναι το απόλυτο περιεχόμενο της προαιώνιας απάντησης «Μολών λαβέ»! Είναι το «γιατί» στο «ΟΧΙ» του ’40, που αναμνησθήκαμε και ετιμήσαμε σήμερα και πάντα (όσοι Έλληνες, πλην βεβαίως των αδιάφορων «κοσμοπολιτών» συγκατοίκων μας)."

Το χωράφι, όπως λέει, "είναι η ψυχική σύνδεση του Έλληνα με την έννοια του Συνταγματικού δικαίου «εδαφική ακεραιότητα»" και προκαλεί κυβέρνηση και όχι μόνο σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων "ας πουν την αλήθεια ή ας επιγράψουν τον νόμο με το όνομά του – αν το τολμούν – ήτοι, «φορολογία χωραφιών». Θα εννοήσουν τότε την ηθική διαφορά!"

"Αυτά τα χωράφια επιχειρούν τώρα να τα δημεύσουν μέσω της φορολογίας, μολονότι κάτι τέτοιο είναι προδήλως αντισυνταγματικό. Το άρθρο 17 του Συντάγματος λέει: «Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους και κανένας δεν την στερείται παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια ύστερα από αποζημίωση…». Δεν λέει ύστερα από δήμευση μέσω φορολογίας! Πώς το κρίνει κανείς αυτό, δεδομένου ότι το Κράτος ούτε έσοδα δεν θα μπορέσει να εισπράξει από τη φορολογία αυτή;", διερωτάται ακόμα και καταλήγει: "Ας εννοήσουν οι κυβερνώντες – εάν μπορούν – το νόημα και τις αλήθειες των παραπάνω σκέψεων", τονίζοντας ότι "Τώρα, και πάντοτε όσο υπάρχουν ακόμη Έλληνες, η φορολόγηση-δήμευση των χωραφιών μας δεν περνάει. Ας το καταλάβουν καλά!"


Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...