Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Να μην ψαρεύουμε ψηφαλάκια από τη Χρυσή Αυγή» είπε η Πιπιλή για τις «διαρροές» στις άρσεις ασυλίας

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή καυτηρίασε τη στάση συναδέλφων της που απέφυγαν να ψηφίσουν την άρση ασυλίας χρυσαυγιτών.
Τα όσα διαδραματίστηκαν στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, σχολίασε η Φωτεινή Πιπιλή σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, κάνοντας μάλιστα λόγο για λαϊκισμό με στόχο ψήφους ναζιστών. 

«Δεν έπρεπε να αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο... Δεν με νοιάζει εμένα αν είναι "καλό παιδί, συντοπίτης μου….". Καλεί η Δικαιοσύνη τη Βουλή, να άρει την ασυλία. Τι πιο αυτονόητο, να την άρουμε και να μην λαϊκίζουμε για να ψαρεύουμε ψηφαλάκια, ή για να κάνουμε άμεσο ή έμμεσο "γούτσου-γούτσου", με ναζιστές και δολοφόνους» δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ, η οποία σχολίασε με αυτόν τον τρόπο τη στάση στην ψηφοφορία τριών συναδέλφων της, του Βασίλη Καπερνάρου των ΑΝΕΛ, του Δημήτρη Κυριαζίδη της ΝΔ και του ανεξάρτητου Νίκου Νικολόπουλου, που επικαλούμενοι διαφορετικό λόγο ο καθένας και για διαφορετικές περιπτώσεις δεν ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας.

«Εγώ κρίνω τη στάση και των τριών βουλευτών, που διαφοροποιήθηκαν και έδωσαν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, και βλακώδεις εξηγήσεις γιατί το κάνανε. Ο λαϊκισμός τύπου Νικολόπουλου ή όλων αυτών των περιφερόμενων πέριξ του πόνου του κόσμου, για να παραμένουν βουλευτές εσαεί, πρέπει κάποτε να καταδικαστεί» είπε η Φωτεινή Πιπιλή.

Ο Καπερνάρος των ΑΝΕΛ δεν ψήφισε την άρση της ασυλίας του υπόδικου Ηλία Παναγιώταρου - άρση που αφορούσε τα επεισόδια στη Λάρισα και έξω από το θέατρο Χυτήριο - επειδή όπως είπε ήθελε να στείλει μια «ψήφο διαμαρτυρίας» κατά των δικαστών.

Ο Νικολόπουλος διέβλεψε πολιτική σκοπιμότητα στην άρση της ασυλίας του Ηλιόπουλου και είπε ότι συγκινήθηκε από την ομιλία του. Σε συνέντευξή του την Πέμπτη το μεσημέρι, πάλι στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε σχετικά: «Εγώ ναι, επείσθην χθες, από τον κ. Ηλιόπουλο,  ο οποίος είπε το παλαμικό, ότι "ναι θα απολογηθούμε στους νεκρούς και τους αγέννητους"».

Νωρίτερα τη στάση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νικολόπουλου είχε καυτηριάσει - επίσης από τη συχνότητα του ΒΗΜΑ FM 99,5 - ο Πέτρος Τατσόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τον χαρακτήρισε «γραφικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...