Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τατσόπουλος: “Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεράκο του Αστερίξ…”

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Μανόλη Γλέζου, στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, για το θέμα της απλής αναλογικής πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM είπε αρχικά: «Ο Γλέζος στον Αστερίξ μοιάζει περισσότερο με τον γεράκο εκείνο που έχει τη θεογκόμενα… Του μοιάζει καταπληκτικά!», για να συνεχίσει με αφορμή το θέμα της απλής αναλογικής: «Απλή και άδολη αναλογική, λοιπόν, μεταπολιτευτικά, ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Μπήκε στο ψυγείο. Ή μάλλον στη φορμόλη. Και τώρα γίνεται μια προσπάθεια να νεκραναστηθεί».

Και πρόσθεσε ο κ. Τατσόπουλος: «Υπάρχει μια πρόταση της ΔΗΜΑΡ και αυτό το 50% στα τελευταία 40 χρόνια το πήρε – σε εποχές που τα 40άρια ήταν πασατέμπο για τα μεγάλα κόμματα, ενώ τώρα φτάσαμε και τα δύο μεγάλα κόμματα με το ζόρι να φτάνουν το 40% – μόνον ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, 53% αν θυμάμαι καλά, τέσσερις μήνες μετά την πτώση της δικτατορίας και υπό τη δαμόκλειο σπάθη μιας νέας δικτατορίας. Αν θέλεις αύριο το πρωί να εφαρμόσεις απλή και άδολη αναλογική, απλώς αποδέχεσαι δύο πράγματα. Πρώτον, ότι η αυτοδυναμία είναι ανέφικτη στον αιώνα τον άπαντα στο ορατό μέλλον, στα επόμενα 50-100 χρόνια και δεύτερον, ως απόρροια του πρώτου, αποδέχεσαι συμμαχικές κυβερνήσεις.

Ακολούθως δε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Και ερωτώ: υπάρχει κουλτούρα συμμαχιών στην Ελλάδα; Διαλέξτε όχι ανάμεσα στα μικρά και μεγάλα κόμματα, αλλά στα μεγάλα κόμματα. Διότι εγώ δεν βλέπω κουλτούρα για συμμαχίες, βλέπω ένα διπολισμό με νύχια γαμψά. Και άλλοι, όπως εγώ, που έχουν υπονοήσει μόνο συμμαχική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε έναν κίνδυνο όπως η Χρυσή Αυγή, και έναν μεγάλο συνασπισμό, έχει φάει πόρτα από παντού. Κανένα μεγάλο κόμμα δεν συζητά αυτή τη στιγμή για συμμαχίες. Άρα, τι συζητάμε; Για ένα μοντέλο όπως αυτό που είχε η Αγγλία στη δεκαετία του ’70, όπου ένα μικρό κόμμα, οι Φιλελεύθεροι, όριζε ποιος θα κυβερνήσει, οι Εργατικοί ή οι Συντηρητικοί. Αυτό θέλουμε ως αποτέλεσμα της απλής και άδολης αναλογικής; Δεν αμφισβητώ ότι έχει τις καλύτερες προθέσεις ο Μανόλης Γλέζος, αλλά λέω ότι αν το εφαρμόσουμε σήμερα είναι ένας ιδανικός δρόμος προς την κόλαση και την ακυβερνησία».

Ολοκλήρωσε δε την αναφορά του στο θέμα λέγοντας: «Διαφωνώ με αυτό (σ.σ.: με την πρόταση Παπαδημούλη-Γλέζου για απλή αναλογική). Και αν έρθει στη Βουλή οποιαδήποτε πρόταση, θα την καταψηφίσω. Θα εξαρτηθεί από το ποια είναι. Απλή και άδολη αναλογική; Να πάμε στο 50%; Αυτή δεν νομίζω ότι τη συζητάει κανένας, εκτός από τον Μανόλη Γλέζο. Δεν τη συζητάει κανένας στα μεγάλα κόμματα».

Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...